بررسی آزمایشگاهی حذف دی بنزوتیوفن ازسوخت مایع با استفاده از جاذب کامپوزیتی UiO-۶۶/SA

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس شیمی کاربردی انجمن شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: IACS06_108
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 307
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عاطفه خاکی

گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی، دانشگاه صنعتی قوچان

مهدی نیکنام شاهرک

گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی، دانشگاه صنعتی قوچان

چکیده

بطورطبیعی در نفت خام و سوخت حمل و نقل ترکیبات گوگردی تیوفنیک وجود دارد. درصورتی که این ترکیبات سمیو خوردنده از سوخت های مایع و گازی جدا نشوند خطرات و خساراتی نظیر بارانهای اسیدی، خوردگی تجهیزات پالایشگاهی و ... را به همراه دارند بنابراین برای تولید سوخت پاک نیاز به حذف آلاینده های گوگردی ازسوخت مایع است. فرآیند گوگردزدایی ترکیبات نفتی به روشهای مختلفی تاکنون توسط محققان مورد بررسی قرارگرفته است. از بین این روشها فرآیند گوگردزدایی به روش جذب سطحی((ADS به دلیل مزایای جذب انتخابی، راندمان بالا، هزینه های کم فرآیندی و... به عنوان روشی مناسب برای گوگردزدایی مورد توجه است. تاکنون جاذبهای گوناگونی مورد استفاده قرار گرفتهاند. امروزه چارچوبهای آلی- فلزی به دلیل ویژگیهایی مانند تخلخل بالا، پایداری حرارتی و مکانیکی بالا، حفره ها و کانالهای منظم، مساحت سطح ویژه بسیار بالا و سنتز آسان مورد توجه قرار گرفته اند. ساختار UiO-۶۶ یکی از مهمترین و کاربردی ترین چارچوبهای آلی- فلزی است که به علت دارا بودن ویژگیهایی مانند ظرفیت جذب بالا، پایداری شیمیایی و حرارتی بالا برای انواع فرایندهای جذب قابل استفاده میباشند. دراین تحقیق میزان جذب دی بنزوتیوفن ازسوخت مدل (تولوئن) با استفاده از جاذب دانهای شکل bead مورد بررسی قرار گرفت و نتایج در شرایط عملیاتی ۰/۱ گرم جاذب در دمای ۳۰ درجه سانتی گراد حداکثر حذف ۵۰ درصدی را نشان داد.

کلیدواژه ها

جذب سطحی، دی بنزوتیوفن، چارچوب های آلی فلزی، UiO-۶۶

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.