جرایم سایبری در حقوق ایران و شیوه های پیشگیری از آن با تاکید بر رویه قضایی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی دانش و فناوری حقوق و علوم انسانی ایران
  • کد COI اختصاصی: STLH02_118
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 412
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدیه مصاقی

گروه حقوق، موسسه آموزش عالی کرمان، کرمان، ایران

نجمه زارعی جلال آبادی

دانشجوی کارشناسی حقوق، موسسه آموزش عالی کرمان

چکیده

دنیای سایبر، دنیای گسترده و آزاد است که می تواند دارای مزیت ها و معایبی باشد. انجام جرم علاوه براینکه در دنیای حقیقی قابلیت ارتکاب دارد، در فضای مجازی نیز قابلیت ارتکاب خواهد داشت. در این فضاجرایم گسترده ای می تواند رخ دهد که با توجه به دور بودن مرتکبین از مجریان قانون، به راحتی قابلیتارتکاب را دارند. لذا باید تمهیداتی جهت پیشگیری از این نوع جرایم اندیشید. جهت پیشگیری از جرایمسایبری به انواع پیشگیری اعم از اجتماعی و وضعی می توان تمسک جست که در این پژوهش به تبیین اینموارد پرداخته خواهد شد. با توجه به موارد فوق هدف از این پژوهش تبیین مصادیق جرایم سایبری وهمچنین راه های پیشگیری از این نوع جرایم در قانون و رویه قضایی است که در نتیجه می توان گفتبهترین راه حل وضع قوانین متناسب با نوع جرم است که قانونگذاران به دنبال آن باید باشند. روش تحقیقدر این پژوهش توصیفی تحلیلی بوده و بیشتر از کتب، مقالات و منابع اینترنتی بهره برده شده است.

کلیدواژه ها

جرایم سایبری، حقوق ایران، پیشگیری، رویه قضایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.