تحلیل ماهیت حقوقی قرارداد درمان، شرایط صحت آن و تعهدات طرفین
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی دانش و فناوری حقوق و علوم انسانی ایران
- کد COI اختصاصی: STLH02_100
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 488
نویسندگان
دانشگاه اصفهان، اصفهان
چکیده
هدف: هدف از مقاله حاضر، تحلیل و بررسی ماهیت حقوقی قرارداد درمان، شرایط صحت آن و تعهدات طرفین با توجه به قوانینو مقررات موجود است. روش: داده های این مقاله به صورت کتابخانه ای_اسنادی گردآوری و به روش تحلیل متون انجام شدهاست. یافته ها: یافته ها نشان میدهد که از میان نظریه های مختلف ماهیت حقوقی قرارداد درمان، این قرارداد از عقود نامعیناست؛ ولی با توجه به مقررات آمره موجود در این زمینه، می بایست جای خود را میان عقود معین باز نماید. برای صحت اینقرارداد، می توان از میان مقررات موجود، دوشرط اساسی رضایت و اذن بیمار برای معالجه و مشروعیت درمان را استخراج نمود وهمچنین تعهدات طرفین را تبیین کرد که برای پزشک عبارتند از: ۱.تعهد به انجام اقدامات درمانی، ۲.ارائه اطلاعات کافی بهبیمار، ۳.عدم افشای اسرار بیماران، ۴.رعایت موازین فنی و علمی و نظامات دولتی، ۵.تعهد به استفاده از تجهیزات مناسب. و برایبیمار عبارتند از: ۱.همکاری بیمار با پزشک در طول درمان، ۲.پرداخت حق الزحمه. نتیجه گیری: متحول شدن رابطه حقوقیبیمار و پزشک در سایه تحولات علم پزشکی، باعث شده است که آنها با انعقاد قرارداد درمان خودشان را به رعایت حداکثریحقوق و تکالیف همدیگر ملزم نمایند؛ بنابراین اهمیت دارد شرایط صحت این قرارداد و ماهیت حقوقی آن تحلیل شده و تعهداتطرفین نیز بررسی گردد؛ تا حقوقی که آنها از زمان انعقاد قرارداد پیدا می کنند، پایمال نشود.کلیدواژه ها
حقوق پزشکی، قرارداد درمان، ماهیت حقوقی، پزشک، بیمارمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.