بررسی رابطه بین رشد و انحراف حسابداری با ناهنجاری تعهدی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی سالانه تحولات نوین در مدیریت، اقتصاد و حسابداری
- کد COI اختصاصی: MDMCONF05_230
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 164
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری ، واحد سمنان،دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران
استادیار گروه حسابداری ،واحد سمنان دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران
چکیده
براساس مبنای حسابداری تعهدی ، سود شامل دو قسمت است : قسمتی از سود حسابداری ، نقدی است و قسمتی از آن را اقلام تعهدی تشکیل می دهد. بخش تعهدی سود در ارزیابی عملکرد شرکت ، به مراتب از بخش نقدی آن دارای اهمیت بیشتری است . در پژوهش حاضر به بررسی رابطه بین رشد و انحراف حسابداری با ناهنجاری تعهدی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران پرداخته شد. جامعه آماری پژوهش حاضر شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بودند و نمونه آماری از طریق روش حذف سیستماتیک از جامعه آماری انتخاب گردید. نمونه آماری متشکل از ۱۵۸ شرکت در دوره زمانی ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۸ بوده و فرضیه های تحقیق بر اساس مدل رگرسیونی چندگانه و روش اثرات ثابت برآوردها شد. نتایج فرضیه اول نشان داد که » ناهنجاری تعهدی در بازار بورس اوراق بهادار تهران وجود دارد .« و بر اساس مدل رگرسیونی چندگانه و روش اثرات ثابت نتایج پژوهش نشان می دهد که بین رشد و انحراف حسابداری با ناهنجاری تعهدی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه وجود دارد و میزان رابطه ۰.۰۳۸- می باشد. همچنین بین ناهنجاری تعهدی با بازده مازاد سهام در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه وجود دارد و میزان رابطه ۰.۰۵- می باشد.کلیدواژه ها
رشد و انحراف حسابداری ، بازده مازاد سهام و ناهنجاری تعهدیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تاثیر فرهنگ سازمانی بر پیشگیری از تقلب: ارتباط آن با مثلث تقلب، سوت زنی و حسابرسی
- بررسی تاثیر مدیریت دانش بر تفکر استراتژیک منابع انسانی در بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر
- الگویی برای برنامه ریزی و ارزیابی پارک های علم و فناوری مبتنی بر مدل منطقی
- جایگاه زنان در حسابداری و حسابرسی: مروری بر چالش ها و مسیر رو به جلو
- تحلیل عوامل موثر بر گرایش مشتریان به استفاده از محصوالت اعتباری ( BNPL )
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.