بررسی اثر اوره و اسید بوریک همراه با تنک کردن گل های نر (شاتون) بر عملکرد و دیکوگامی درخت گردو Juglans regia

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی مهندسی محیط زیست و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: EICONF08_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 214
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی نورایی نژاد

حجت اله لطفی

چکیده

عمده سطح زیر کشت باغات حاشیه رشته کوههای زاگرس بخصوص استان ایلام تا دهه قبل مختص به درختان گردو بود،به علت تغییرات اقلیمی در چندسال اخیر و آب و هوای گرم و خشک تابستان در استان ایلام (شهرستان ایوان) موجبکاهش چشمگیر عملکرد و در نتیجه کاهش سطح زیر کشت و حذف باغات گردو شده است. پدیده نر پیش رسی از یکطرف و پوکی و کاهش کیفیت مغز میوه از طرفی دیگر تحت تاثیر آب و هوای گرم و خشک یک عامل مهم حذف باغات گردو و جایگزینی آنها با سایر گونه های درختان میوه بوده است. در این آزمایش تاثیر اسید بوریک در سه سطح ۰،۱۵۰۰ و ۳۰۰۰ میلیگرم در لیتر و اوره در سه سطح (۰،۰/۵،۱ درصد) در قالب فاکتوریل بر پایه طرح بلوک های کاملا تصادفی در سال زراعی ۹۸-۱۳۹۷ و ۹۹-۱۳۹۸ و در دو زمان محلول پاشی (مرداد ماه بعد برداشت محصول و دوم اوایل فصل رشد قبل باز شدن گل) مورد بررسی قرار گرفت. همچنین در این بررسی برای افزایش تولید میوه اقدام به تنک کردن شاتونانجام شد. نتایج آزمایش در سال اول تغییرات معنی داری در سطح احتمال ۵ درصد با تیمار شاهد نشان نداد، هر چند از نظرادراکی میزان محصول تحت تاثیر محلول پاشی اوره چشمگیر بود. در سال دوم میزان عملکرد و به عبارتی همپوشانیگل های نر و ماده تحت تیماره اوره و کاهش درصد میوههای پوک تحت تیمار اسید بوریک تغییرات چشمگیر و مفیدی رادر سطح احتمال ۵ درصد نشان داد.

کلیدواژه ها

اوره، اسید بوریک، عملکرد، دیکوگامی، گردو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.