فعالیت های زیستی سیانوباکتری ها جهت حاصلخیزی و سلامت خاک

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی مهندسی محیط زیست و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: EICONF08_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 189
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپیده خطیب حقیقی

کارشناس پژوهشی، پژوهشکده - آبزی پروری آب های داخلی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور،سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندر انزلی، ایران

چکیده

میکرو جلبک ها و سیانوباکتری های موجود در خاک نقش مهمی در حفظ تعادل مواد مغذی، ذخیره کربن و سلامت خاک بر عهده دارند.از جمله کاربردهای بیولوژیکی مفید این دو گروه از موجودات در خاک، می توان به تقویت رشد گیاهان، ایجاد روابط متقابل با سایرمیکروب ها و سم زدایی از مواد شیمیایی مانند حشرهکش ها و علف کش ها اشاره نمود. میکرو جلبک ها گروهی بسیار متنوع از گیاهانآبزی هستند که امروزه طیف کاربردی گسترده ای در علم فن آوری زیستی یافته اند. این فتوسنتزکنندگان میکروسکوپی، نقش موثری درتولید اکسیژن در روی کره زمین ایفا می کنند، سیانوباکتری ها امروزه بعنوان مهم ترین وکاربردی ترین ریز جلبک هائی هستند کهدربیوتکنولوژی مطرح می باشند. سیانوباکتری ها که معمولا در همه جا وجود دارند گروه مهمی از میکروارگانیسم های تثبیت کنندهنیتروژن را تشکیل داده و نقش مهمی را در تثبیت نیتروژن دارند و همچنین در نگهداری و باروری خاک نقشی حیاتی دارند.سیانوباکتری ها با حذف گوگرد و آهن از سمیت خاک جلوگیری می نمایند. همچنین فراوانی سیانو باکتری ها منجر به کاهش EC خاکها شده و با جذب سدیم خاک و عناصر سنگین در محیط منجربه کاهش این عناصر خطر ناک می گردد. در روش های کشاورزی پایدار،سعی می گردد تا از فرایندهای اکولوژیک از قبیل تثبیت زیستی نیتروژن در تولید غذا استفاده شود و تا حد امکان از بهره گیری از نهادههای تجدید ناپذیر، خصوصا عوامل آسیب رسان به محیط زیست، پرهیز گردد. استفاده از میکروجلبکها میتواند به پایداری تولیداتکشاورزی و با ایفای نقش در چرخه عناصر غذایی و توانایی بر همکنش با گیاهان منجربه افزایش بهره وری در بخش کشاورزی می گردند.

کلیدواژه ها

فعالیت زیستی، میکرو جلبک، سیانوباکتری ها، حاصلخیزی، خاک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.