مشارکت موثر دانش آموزان از طریق تکنولوژی های آموزشی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دوازدهمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
- کد COI اختصاصی: IICMO12_028
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 288
نویسندگان
کارشناس آموزش ابتدایی، آموزش و پرورش زابل، ایران
چکیده
به لطف استفاده از تکنولوژی، زندگی تغییر کرده و به سمت بهتر شدن پیش رفته است. فناوری ها، تحویلی عظیم در حوزه های مختلف زندگی ما از جمله آموزش ایجاد کرده اند. این مقاله به بررسی مسائل تکنولوژی های آموزشی و مشارکت دانش آموزان در کلاس درس می پردازد. با ظهور فناوری در آموزش، انتقال دانش برای معلمان و کسب آن برای دانش آموزان آسان تر شده است. استفاده از فناوری، فرایند آموزش و یادگیری را لذت بخش کرده و باعث شده است تا جریان آموزش از حالت یک طرفه و معلم محور خارج شده و به سمت مشارکت و تعامل متقابل که قطعا باعث بهبود فرایند یاددهی و یادگیری می شود، پیش رود. پژوهش حاضر با هدف بررسی نحوه ی افزایش مشارکت دانش آموزان از طریق به کارگیری تکنولوژی های آموزشی انجام شده است. این پژوهش به لحاظ هدف جزء تحقیقات کاربردی است که با روش کتابخانه ای (مروری) انجام گرفته است و ادبیات مربوط به مفهوم مشارکت، مفهوم تکنولوژی های آموزشی، نقش فناوری در گسترش آموزش تعاملی، مزایا و چالش های به کار گیری تکنولوژی در آموزش و بحث پیرامون آنها را مرور می کند و نشان می دهد که به کارگیری تکنولوژی در آموزش سبب تغییر نقش معلم از «دارنده همه دانش» به «تسهیل کننده فرآیند یادگیری» می شود و به دانش آموز اجازه میدهد تا عاملی فعال در فرآیند یادگیری خود باشد. این بررسی در نهایت به این نتیجه می رسد که ادغام فناوری آموزشی در صورتی که دانش آموزان آن را معنادار و مرتبط با زندگی واقعی بدانند و بتوانند بدون اضطراب عمل کنند، تعامل را تسهیل می کند. در این زمینه، فراهم کردن فرصت هایی برای دانش آموزان به منظور مشارکت موثر در یادگیری خود، از طریق فعالیت ، انتخاب متفکرانه فناوری و همچنین از طریق فعالیت های مشترک، میتواند مشارکت را افزایش دهد.کلیدواژه ها
مشارکت، دانش آموز، تکنولوژی، فناوری، آموزشمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.