پیش بینی میزان احساس تعلق به مدرسه براساس کفایت اجتماعی دانش آموزان با میانجی گری سبک های دلبستگی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دوازدهمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
- کد COI اختصاصی: IICMO12_011
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 311
نویسندگان
کارشناس ارشد روانشناسی دانشگاه پیام نوربناب
کارشناس ارشد راهنمایی ومشاوره دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ابهر
دانشیار گروه روانشناسی دانشگاه پیام نور
چکیده
هدف: هدف این پژوهش پیش بینی میزان احساس تعلق به مدرسه بر اساس کفایت اجتماعی دانش آموزان پسر متوسطه اول شهرستان سرپل ذهاب با میانجی گری سبک های دلبستگی بود. روش: از نظر شیوه گردآوری اطلاعات، از نوع تحقیقات توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری را دانش آموزان پسر متوسطه اول شهرستان سرپل ذهاب در شهر سرپل ذهاب تشکیل دادند و به روش نمونه گیری هدفمند تعداد ۱۴۰ نفر انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده مقیاس کفایت اجتماعی فلنر و همکاران (۱۹۹۰)، پرسشنامه سبک دلبستگی کولینز و رید (۱۹۹۰)، پرسشنامه احساس تعلق به مدرسه بری، بتی، وات (۲۰۰۴) بود. روش تجزیه و تحلیل داده ها نیز ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون و معادلات ساختاری بود. یافته ها: تحلیل نتایج آزمون تحلیل رگرسیون چندمتغیره به شیوه گام به گام نیز این تحلیل نشان داد که متغیر کفایت اجتماعی ۰/۴۴ درصد از واریانس متغیر وابسته احساس تعلق به مدرسه را پیش بینی می کند (۰/۰۰۱> P)؛ در گام دوم، سوم و چهارم به ترتیب درصد واریانس متغیرهای وابسته برای پیش بینی احساس تعلق به مدرسه به ترتیب ۰/۴۸، ۰/۴۶ و ۰/۴۲ به دست آمد. نتیجه گیری: می-توان نتیجه گرفت سبک دلبستگی اضطرابی، نزدیک بودن و وابستگی در دانش آموزان می تواند در نقش میانجی موثری بین کفایت اجتماعی و احساس تعلق به مدرسه باشد.کلیدواژه ها
احساس تعلق به مدرسه، کفایت اجتماعی، سبک های دلبستگیمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.