رابطه سبک رهبری توزیعی با تعهد عاطفی معلمان مدارس لردگان با نقش میانجی فرهنگ مدرسه
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دوازدهمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
- کد COI اختصاصی: IICMO12_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 244
نویسندگان
کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه علمی کاربردی واحد لردگان ، چهارمحال و بختیاری، ایران
مدرس دانشگاه آزاد اسلامی مرکز لردگان، چارمحال و بختیاری، ایران
چکیده
این پژوهش با هدف بررسی نقش میانجی فرهنگ مدرسه در رابطه بین سبک رهبری توزیعی با تعهد عاطفی معلمان انجام شد. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه معلمان آموزش و پرورش شهرستان لردگان در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ بود که بر اساس گزارش اداره آموزش و پرورش شهرستان لردگان، تعداد آن ها ۶۵۹ نفر برآورد شد. حجم نمونه با استفاده از جدول کرجسی و مورگان (۱۹۷۰) ۲۴۸ نفر برآورد شد. بعد از حذف داده های پرت، ۲۳۹ با روش نمونه گیری ساده انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه رهبری توزیعی ایلمور (۲۰۰۰)، پرسشنامه فرهنگ مدرسه الساندرو و ساد (۱۹۹۷) و پرسشنامه تعهد سازمانی آلن و میر (۱۹۹۰) استفاده شد. روایی و پایایی ابزارها مورد تایید قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش های آمار استنباطی همچون ضریب همبستگی پیرسون و مدلیابی معادلات ساختاری استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد بین رهبری توزیعی و فرهنگ مدرسه با تعهد عاطفی معلمان رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. علاوه بر این، فرهنگ مدرسه رابطه معناداری با رهبری توزیعی دارد. همچنین، نتایج نشان داد فرهنگ مدرسه در رابطه بین رهبری توزیعی با تعهد عاطفی معلمان نقش میانجی دارد. بنابراین، به نظر میرسد با ارتقاء فرهنگ مدرسه و ترویج رهبری توزیعی در مدارس بتوان تعهد عاطفی معلمان را بهبود بخشید.کلیدواژه ها
فرهنگ مدرسه، رهبری توزیعی، تعهد عاطفی، معلمانمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.