شناسایی مولفه ها و شاخص های مدل ارزیابی خط مشی های صنعتی با رویکرد رونق تولید در خوشه کسب و کارهای کوچک و متوسط

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه انجمن علوم مدیریت ایران، دوره: 17، شماره: 66
  • کد COI اختصاصی: JR_IAMS-17-66_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 470
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن رضا شهسواری

دانشجوی دکتری، گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت واقتصاد واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

حجت طاهری گودرزی

استادیارگروه مدیریت دولتی، دانشکده علوم انسانی، واحد بروجرد دانشگاه آزاد اسلامی، بروجرد، ایران.

محمدجواد کاملی

دانشیار گروه منابع انسانی، دانشکده منابع سازمانی، دانشگاه علوم انتظامی، تهران، ایران.

چکیده

خوشههای کسبوکار، نﻘش محوری در توسعه منطﻘهای کشورها ایفا می کنند. چرا که در درون خوشه ها، نوآوری و کارآفرینی برای بنگاههای جدید با سهولت بیشتری ایجاد میشوند. با وجود اینکه بسیاری از بنگاههای عضو خوشه از نظر اندازه کوچک و متوسط هستند، اما خوشهها سهم فراوانی در شاخصهای اقتصادی همچون اشتغال، تولید و صادرات بر عهده دارند. به همین لحاظ خط مشی های مرتبط با خوشه های کسب و کار می بایست به گونه ای تدوین گردند که با اجرای آنها شاهد رونق هرچه بیشتر در تولید محصولات داخلی باشیم. از این رو از طریق ارزیابی خط مشی های صنعتی مرتبط با خوشه های کسب و کار، می توان به میزان موفقیت در تحقق اهداف آنها پی برد. هدف این تحقیق شناسایی مولفه ها و شاخص های اصلی حاکم بر مدل ارزیابی خط مشی های صنعتی با رویکرد رونق تولید در خوشه کسب و کارهای کوچک و متوسط است. تحقیق حاضر با استفاده از روش کیفی با انجام مصاحبه عمیق و نیمه ساختار یافته با پانزده نفر از خبرگان دانشگاهی و اجرایی متخصص و مرتبط با حوزه صنعت انجام شد. نتایج تحقیق نشان داد که استفاده از یک سیستم مستقل ارزیابی برای ارزیابی خط مشی ها، ایجاد نظام نظارت و بازخواست از نتایج اجرای خط مشی ها و لزوم دسترسی به آمار و اطلاعات مورد نیاز، از مهمترین الزامات جهت ارزیابی خط مشی های صنعتی با رویکرد رونق تولید می باشد. در نهایت پس از گردآوری و تحلیل داده ها، مولفه ها و شاخص های مدل ارزیابی با بهره گیری از "استراتژی تحلیل مضمون" شناسایی شد.

کلیدواژه ها

ارزیابی خط مشی صنعتی, رونق تولید درون زا, خوشه کسب و کار کوچک و متوسط

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.