بررسی ایمنی زایی کاندید واکسن نوترکیب ناحیه اتصالی نوروتوکسین بوتولینوم تیپ E بر پایه کیتوسان به روش مخاطی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 10، شماره: 10
  • کد COI اختصاصی: JR_MUQ-10-10_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 148
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدجواد باقری پور

Imam Hossein University

فیروز ابراهیمی

Imam Hossein University

عباس حاجی زاده

Imam Hossein University

شهرام نظریان

Imam Hossein University

جمیل زرگان

Imam Hossein University

جمال رشیدیانی

Baqiyatallah University of Medical Sciences

چکیده

زمینه و هدف: سندروم بوتولیسم توسط سروتیپ های A تا G نوروتوکسین باکتری های جنس کلستریدیوم ایجاد می شود. زیرواحد اتصالی نوروتوکسین به علت داشتن خاصیت ایمونوژنی، کاندید مناسبی جهت تهیه واکسن است. در این تحقیق ایمنی زایی کاندید واکسن نوترکیب ناحیه اتصالی نوروتوکسین بوتولینوم تیپ E بر پایه کیتوسان به روش مخاطی بررسی گردید. روش بررسی: در این مطالعه تجربی، نانوذرات کیتوسان حاوی پروتئین rBoNT/E با روش ژلاسیون یونی، تهیه و به صورت خوراکی و داخل بینی به موش تجویز شد. پس از هر تجویز، تیتر آنتی بادی IgG با روش ELISA سنجش شد. در نهایت، تمام گروه ها با نوروتوکسین فعال بوتولینوم تیپ E چالش شدند. داده ها با استفاده از آزمون دانکن تحلیل واریانس مکرر بررسی گردید. سطح معنی داری، ۰۵/۰> p در نظر گرفته شد. یافته ها: تیتر آنتی بادی IgG پس از هر بار تجویز در همه گروه های مورد آزمون (بجز گروه های کنترل) افزایش یافت. طبق نتایج چالش با نوروتوکسین فعال بوتولینوم تیپ E، موش هایی که با نانوذرات حاوی آنتی ژن به صورت خوراکی و داخل بینی ایمن شده بودند، همچنین موش هایی که تنها آنتی ژن را به صورت خوراکی دریافت کردند، توانستند ۵۰۰ برابر LD۵۰ را تحمل کنند. گروهی که به صورت داخل بینی با آنتی ژن به تنهایی ایمن شده بود نیز ۲۰۰۰ برابر LD۵۰ را تحمل کرد. نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان داد استفاده از نانوذرات کیتوسان، افزایش معنی داری در میزان ایمنی زایی آنتی ژن نوترکیب نوروتوکسین بوتولینوم در روش خوراکی و داخل بینی ندارد (۰۵/۰< p)؛ حتی در روش داخل بینی، موجب افت ایمنی زایی نیز می شود.

کلیدواژه ها

Chitosan, Nanoparticles, Vaccines, Ionic gelation, Botulism, بوتولیسم, کیتوسان, واکسن های نوترکیب, ژلاسیون یونی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.