رویکرد شناسایی مولفه های اجتماعی و زیست محیطی موثر در طراحی معادن روباز

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس مهندسی معدن ایران
  • کد COI اختصاصی: IMEC10_102
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 566
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

المیرا تجویدی عصر

دانشجوی دکتری، گروه مهندسی استخراج معدن، دانشگاه صنعتی شاهرود، سمنان

محمد عطایی

استاد، گروه مهندسی استخراج معدن، دانشگاه صنعتی شاهرود، سمنان

رضا خالوکاکایی

استاد، گروه مهندسی استخراج معدن، دانشگاه صنعتی شاهرود، سمنان

سمیه نرئی

دکتری، گروه مهندسی استخراج معدن، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران

چکیده

تلفیق ملاحظات تو سعه پایدار در طراحی معدن به عنوان بخشی کلیدی از چرخه حیات معدنکاری، پروژه را به فعالیتی سودآور با کمترین اثرات نامطلوب اجتماعی و زیست محیطی تبدیل میکند. اعمال ملاحظات پایداری در مراحل پایانی پروژه ها و تمرکز آنها بر کاهش اثرات و اقدامات کنترلی از مهمترین دلایل عدم تلفیق ارکان تو سعه پایدار در مراحل امکان سنجی و طراحی پروژه ها هستند. در این تحقیق، مولفه های متنوع شاخصهای تو سعه پایدار گردآوری شده و رویکردی منطقی برای شنا سایی شاخصهای برتر اجتماعی و زی ست محیطی جهت تلفیق در طراحی، بهینه سازی و انتخاب محدوده نهایی معادن روباز اتخاذ شده است. سپس طی مطالعه موردی معدن مس سونگون، مشکلات سیاسی/امنیتی، ایجاد اشتغال، آلایندگیهای آبهای زیر زمین و سطحی، نهشتهای اسیدی، مواد موجود در سد باطله، مشخصات فیزیکی خاک، حذف/بازیافت باطله، باز سازی زیستگاه بعد از معدنکاری، سدها و دمپهای باطله و حفاظت از نواحی حساس شاخصهای کلیدی جهت کمیسازی و تلفیق در طراحی پایدار معدن مس سونگون انتخاب شدند.

کلیدواژه ها

معدنکاری، توسعه پایدار، اقتصاد، اجتماع، محیط زیست.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.