استفاده از تحلیل های ریاضی برای مدیریت سالن های شیردوشی به منظور مقایسه و انتخاب روش بهینه و اقتصادی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهاردهمین کنگره ملی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM14_202
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 219
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن جانشکر

دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد ، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه تبریز

محمدعلی میسمی

عضو هیئت علمی ، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه تبریز

عادل طاهری

عضو هیئت علمی، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه تبریز

چکیده

با وجود گذشت بیش از نیم قرن از حضور سیستم های نوین شیردوشی مطالعات اقتصادی و مدیریتی اندکی در خصوص این سیستم ها در ایران صورت گرفته است. سالن های شیردوشی بخش قابل توجهی از سرمایه اولیه را به خ ود اختصاص می دهند. سالن های شیردوشی تاثیر بسزایی در سودآوری مجموعه گاوداری ها دارند. پس مطالعه درباره نحوه مدیریت و سودآوری انواع سالن های شیردوشی بسیار با اهمیت است که در سال های گذشته در کشور ایران به آن توجه چندانی نشده است. در این پژوهش از داده های یک گاوداری دارای سیستم شیردوشی هر بنگبون در ایران و همچنین داده های اخذ شده از مقالات علمی برای دیگر سیستم ها (پارالل و روتاری) استفاده شد. برای تحلیل داده ها از مدل و معادلات کیچ (۲۰۱۵) که در کشور چک انجام شده است، بهره برده شد. زمان دوشش و هزینه های نهایی پارامترهای اصلی هستند که امکان ارزیابی و انتخاب سالن شیردوشی مناسب را فراهم می کنند. بی توجهی به تنها یکی از معیارهای ذکر شده منجر به سرمایه گذاری غیر اقتصادی یا اخلال در عملکرد مجموعه گاوداری می شود. ارزیابی سالن های شیردوشی موجود می تواند به بهبود فرایند و ع ملیات شیردوشی از نقطه نظر بهبود فنی یا بهبود فعالیت اپراتورها کمک کند. این مطالعه نشان داد افزایش ظرفیت گاوداری ها باعث کاهش هزینه های خاص شیردوشی در سالن های دوشش می شود. با افزایش ظرفیت سطح شیردوشی سهم هزینه های نیروی کار برای دوشش در سالن های شیردوشی کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

بهره وری اقتصادی، تحلیل ریاضی، گاوداری، مدیریت سالن شیردوشی، مقایسه و ا نتخاب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.