بررسی اثر پیش تیمار پلاسمای سد دی الکتریک در سینتیک خشک کردن برگ بو (nobilis Laurus)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهاردهمین کنگره ملی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM14_150
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 229
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل مریدار

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

محمدرضا بیاتی

استادیار گروه مهندسی بیوسیستم دانشگاه فردوسی مشهد

جلال برادران مطیع

استادیار گروه مهندسی بیوسیستم دانشگاه فردوسی مشهد

مهدی خجسته پور

استاد گروه مهندسی بیوسیستم دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

پلاسمای سرد محیطی مملو از یون های فعال و ذرات پرانرژی است که با برخورد به سطح نمونه در زمینه اسریلیزاسیون، آب دوست کردن و بهبود رنگ مواد استفاده می شود. این ذرات موجب ایجاد میکرو- روزنه هایی در سطح نمونه شده می تواند در فرایند خروج رطوبت و خشک کردن مواد حساس مفید باشد. برگ بو با نام علمی nobilis Laurus گیاهی همیشه سبز می باشد که دارای خواص دارویی متنوعی بوده و در صنعت غذایی نیز استفاده می شود. در این تحقیق اثر استفاده از پیش تیمارر پلاسمای سرد DBD بر سینتیک خشک شدن برگ بو در خشک کن کابینتی مورد بررسی قرار گرفت. آزمایشات به روش سطح پاسخ بر پایه طرح باکس بنکن با متغیرهای مستقل دما (۳۰، ۴۰، ۵۰ درجه سلسیوس)، سرعت باد (۱، ۲، ۳ متر بر ثانیه)، زمان پلاسمادهی (صفر، ۱۰، ۲۰ ثانیه) و شدت پلاسمادهی )۲۳، ۲۹ و ۳۵ کیلوولت) انجام شد. متغیرهای وابسته شامل زمان خشک شدن تا رطوبت ده درصد و حداقل رطوبت قابل دستیافت بود. نتایج اثر معنی دار دما، سرعت باد و زمان پلاسمادهی را نشان داد. افزایش دما موجب کاهش زمان خشک شدن و همچنین کاهش حداقل رطوبت قابل دستیابی شد. شدت پلاسما دهی اثر معنی داری بر حداقل رطوبت قابل دستیافت و زمان خشک شدن نداشت. نتایج اثر معنی دار زمان پلاسمادهی را بیان کرد به طوری که ۲۰ ثانیه پلاسمادهی موجب کاهشی در حدود ۲۰ درصد در زمان خ شک شدن نسبت به تیمار بدون پلاسما گردید. این امر می توان موجب صرفه جویی قابل توجهی در توان مصرفی دستگاه خشک کن شود.

کلیدواژه ها

پلاسمای سرد، برگ بو، خشک کن کابینتی، سینتیک خشک شدن، روش سطح پاسخ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.