امکانسنجی تشخیص اجزای خون دام به کمک حسگر تشخیص رنگ و آموزش شبکه عصبی مصنوعی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهاردهمین کنگره ملی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM14_106
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 362
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا غلامی

گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه تربیت مدرس

علیرضا مهدویان

گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه تربیت مدرس

سعید مینائی

گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

خون و فرآورده های خونی به عنوان فرآورده ها ی بیولوژیک در نظر گرفته می شوند. فرآورده های بیولوژیک موادیهستند که دارای منشا انسانی یا حیوانی بوده و برای تشخیص، پیشگیری و یا درمان بیماری ها مورد استفاده قرارمی گیرند که شامل واکسن ها، سرم های درمانی، فراورده های مشتق از یلاسما و فراورده ها ی حاصل از بافت و سلولمی شوند. اطلاع از مقدار اجزا ی خون باعث افزایش بازدهی فرایند جداسازی پلاسمای خون در فرایندهای تولیدیو افزایش کیفیت تولید فرآورده های زیستتی، بیولوژیک از خون دام یا انسان می شود. در این پژوهش امکان سنجیتعیین اجزای خون به کمک حسگر تشخیص رنگ و آموزش شبکه عصبی بررسی شده است. حسگر تشخیص رنگ،نوعی حسگر فتوالکتریک است که با تاباندن نور از طریق فرستنده بر رو ی یک جسم، رنگ آن را به صورت ارقامدیجیتالی RGB تشخیص می دهد. از طریق رنگ سیال می توان از ویژگی های کیفی، ساختاری و یردازش هایگوناگونی که روی آن انجام شده است اطلاع یافت. به کمک ایجاد شبکه عصبی می توان خروجی سیستمی را کهبین ورودی و خروجی آن ارتباط خطی و مشخص ریاضی وجود ندارد، پیش بینی نمود. در این پژوهش ۹ نمونه ازخون (خون دام) با ترکیبات مختلف و مشخص ایجاد و مقادیر RGB هر نمونه با ۲۵ تکرار توسط حسگر تعیین شده وبه عنوان ورودی شبکه عصبی مصنوعی و نسب اجزای تشکیل دهنده نمونه ها به عنوان خروجی در نظر گرفته شده وشبکه آموزش داده شد. به منظور تامین یرتو تابشی، از یک فرستنده نوری با ۴ طول موج سرخ، سبز، آبی و سفیداستفاده شد و مشخص گردید که شبکه ایجاد شده بهترین عملکرد را در نور سرخ داشته و مقدار خطا ی MSE شبکهعصبی در این حالت ۰.۰۰۳۱ بوده است.

کلیدواژه ها

فرآورده های بیولوژیک، ویژگی های نوری خون، جداسازی پلاسما

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.