تاثیر برخی عوامل بر عملکرد یک خوشه کوب آزمایشگاهی در آزمایش با دو رقم جو

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهاردهمین کنگره ملی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM14_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 196
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عزت اله عسکری اصلی ارده

استاد دانشگاه محقق اردبیلی

غلامرضا تقی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه محقق اردبیلی

ابراهیم تقی نژاد

دانشیار دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

در بسیاری از مراکز تحقیقاتی لازم است کوبیدن محصول بصورت خوشه انجام گیرد. برای این منظور ازواحد کوبش آزمایشگاهی استفاده می شود. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر برخی عوامل شامل رقم جومتداول در اردبیل (ارس و صحرا) مقدار خوشه (۱۰ و ۱۵ گرم)، دور تیغه (۴۵۰ ، ۶۰۰ و ۷۵۰ دور در دقیقه) وزمان خرمنکوبی (۱۰ و ۲۰ و ۳۰ ثانیه) و همچنین فاصله تیغه از کف استوانه (۲.۵ و ۳.۵ میلی متر) بود. برای تغییردور تیغه کوبش از یک ایورتور استفاده شد. از طرح آزمایشی چهار عامله بلوک کامل تصادفی برای تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد. نتایج آنالیز واریانس داده ها نشان داد که اثرات عوامل مستقل و همچنین اثراتمتقابل عوامل مستقل شامل مقدار دانه، فاصله تیغه، سرعت دورانی تیغه و زمان کوبش بر تلفات کوبش ودرصد دانه های آسیب دیده (بجز اثرات اصلی متقابل سرعت تیغه در آزمایش با رقم صحرا) معنی دار بود.کمترین و بیشترین میانگین دانه های صدمه دیده، بترتیب به رقم ارس و صحرا اختصاص داشت. بطور کلیتلفات کوبش رقم ارس بیشتر از رقم صحرا ولی میانگی درصد دانه های آن کمتر بود. با توجه به نتایجاثرات متقابل چهار عامله دو عامل ارزیابی دستگاه، بهترین شرایط کنار (کمترین تلفات کوبش و کمتریدرصد دانه های آسیب دیده) در ازای آزمایشات با مقدار دانه ۱۵gr، فاصله تیغه ۳/۵mm، زمان دور تیغه۶۰۰rpm و زمان کوبش ۳۰s حاصل شد.

کلیدواژه ها

تلفات کوبش، خرمنکوب آزمایشگاهی، درصد دانه های صدمه دیده ، جو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.