مروری بر روشهای تولید نانوسلولزها از ضایعات صنعت کشاورزی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهاردهمین کنگره ملی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM14_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 353
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم حکیمی راد

گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

مرضیه معین فرد

گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

محسن جهانشاهی

گروه بیوتکنولوژی، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

محمدحسن شاهوی

گروه نانو فناوری، دانشکده مهندسی فناوری های نوین، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل

چکیده

سالانه مقادیر زیادی از ضایعات کشاورزی در مزارع، باغ ها و صنایع تبدیلی تولید می گردد که بدون هیچگونه مدیریتی دور ریخته می شود. به طور کلی امروزه فشار سیاسی و اجتماعی زیادی برای کاهشآلودگی و ضایعات ناشی از انواع فعالیت های صنعتی وجود دارد. به همین دلیل، حرکت در جهت ایجادارزش افزوده بر انواع ضایعات و بهره برداری سودآور از آنها بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در اینمیان، سلولز یکی از ترکیبات قابل استحصال از انواع ضایعات صنعت کشاورزی است که کاربردهایمتنوعی در صنایع مختلف دارد. به همین منظور تامین سلولز از منابع غیرچوبی به منظور جلوگیری ازاثرات مخرب زیست محیطی و کم کردن میزان بهره برداری از منابع چوبی و جنگلی در حال گسترشاست. با توجه به اینکه ضایعات گیاهی، تجدیدپذیر، فراوان و کم هزینه بوده و در مقیاس های میکرومتر تانانومتر قابلیت تولید دارند، استفاده از ضایعاتی مانند سبوس برنج، کاه گندم، الیاف خرما، پوست سویا وغیره برای استخراج سلولز مورد استفاده قرار گرفته اند که بسته به روش استخراج ویژگی های فیزیکی وشیمیایی خاصی را ارائه خواهند کرد. لذا در این مقاله بعد از آشنایی با نانوسلولزها و ساختار آنها،روشهای تولید نانوسلولز به طور مختصر مورد بررسی قرار گرفت.

کلیدواژه ها

نانوسلولز، هیدرولیز اسیدی، تیمار مکانیکی، ارزش گذاری بر ضایعات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.