تحلیل فضایی آسیب پذیری مساکن شهری در برابر زلزله ؛ مطالعه موردی: شهر بروجرد
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین همایش مدیریت بحران در صنعت ساختمان، شریان های حیاتی و سازه های زیرزمینی
- کد COI اختصاصی: CMCILFUS02_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2441
نویسندگان
کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری
استادیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه یزد
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریز شهری
چکیده
زلزله به عنوان یک پدیده ی طبیعی همیشه مخاطره آمیز بوده و به دلیل وجود گسل های فراوان در یک منطقه و نیز کیفیت نامناسب ساختمان هایی که از اصول مهندسی و ایمنی لازم برخوردار نبوده میتواند پیامدهای مخرب بیشتری را بر جای گذارد، در این میان شهر بروجرد به دلیل گسل های زیاد در یک شبکه تار عنکبوتی گسل قرار گرفته است و وضعیت نامناسب مسکن در نقاطی از شهر به عنوان یکی از معضلات پیچیده شهری قابل شناسایی است. روش پژوهش و تجزیه و تحلیل اطلاعات مبتنی بر روش میدانی و با بهره گیری از مدل تاپسیس و نرم افزار تحلیل فضایی Arc GIS می باشد. معیارهای کیفیت بنا، قدمت بنا، تعداد طبقات، نوع مصالح، سطح اشغال بنا و ترکم جمعیت نیز جهت انجام پژوهش مورد استفاده قرار گرفته اند. یافته های حاصله از این پژوهش نیز نشان می دهد که بر طبق نقشه میزان آسیب پذیری نواحی شهر بروجرد، شمال و شمال شرقی و غربی این شهر دارای آسیب پذیری کم و خیلی کم بوده، شرق و جنوب شرقی دارای آسیب پذیری متوسط و جنوب و غرب و جنوب غربی نیز دارای آسیب پذیری زیاد و خیلی زیاد می باشند.کلیدواژه ها
آسیب پذیری، زلزله، مدل تاپسیس، شهر بروجردمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.