تدوین و به روز رسانی نورم ملی آمادگی جسمانی مردان و زنان ۶۰-۱۸ سال شهر شهرکرد

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه فیزیولوژی ورزشی، دوره: 14، شماره: 54
  • کد COI اختصاصی: JR_JSP-14-54_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 224
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم بنی طالبی

دانشیار فیزیولوژی ورزشی، گروه علوم ورزشی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران

زهرا کیانی

کارشناسی ارشد، گروه علوم ورزشی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران

علی شفیع زاده

استادیار گروه علوم ورزشی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران

هادی روحانی

دانشیار فیزیولوژی ورزشی، پژوهشکده طب ورزشی، پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی، تهران، ایران

چکیده

هدف از پژوهش حاضر تدوین و به روز رسانی نورم آمادگی جسمانی زنان و مردان شهر شهرکرد بود. روش تحقیق کاربردی از نوع توصیفی بود و جامعه ی آماری شامل زنان و مردان ۱۸ تا ۶۰ سال ساکن شهر شهرکرد بود. روش نمونه گیری به صورت سیستماتیک و حجم نمونه شامل ۳۸۴ نفر بوده که برای رفع خطای احتمالی در جمع آوری داده ها تعداد ۴۰۰ نمونه در شهر شهرکرد انتخاب شدند. نتایج نشان داد مردان و زنان به ترتیب میانگین وزن ۳۷/۸۰ و ۸۴/۶۶ کیلوگرم، قد ۶۸/۱۷۶ و ۲۹/۱۶۷ سانتی متر، درصد چربی ۴۱/۲۳ و ۳۵/ ۳۲، WHR (نسبت دور کمر به دور لگن) ۸۷/۰ و ۸۴/۰ و شاخص توده ی بدن (BMI) ۴۴/۲۵ و ۹۴/۲۳ کیلوگرم/متر مربع، استقامت قلبی-تنفسی ۳۰/۲۸ و ۹۲/۳۰ میلی لیتر/کیلوگرم/دقیقه، انعطاف پذیری ۹۷/۳۴ و ۹۳/۳۰ سانتی متر، مجموع قدرت پنجه ی دو دست ۲۱/۹۶ و ۸۳/۶۳ کیلوگرم، استقامت عضلات کمربند شانه ای (شنای سوئدی) ۶۳/۳۹ و ۲۸/۳۱ تکرار، استقامت عضلات شکم (دراز و نشست) ۰۶/۴۳ و ۲۹/۳۴ تکرار، است. به نظر می رسد مردان به لحاظ شاخص توده بدن در مرز بین وزن طبیعی و اضافه وزن قراردارند و زنان دارای وزن طبیعی هستند، درصد چربی مردان نسبت به نورم استاندارد چاق نشان داده شده اند و در وضعیت خوبی قرار ندارند و زنان دارای درصد چربی زیاد هستند. در شاخص نسبت دور کمر به دور لگن با طبقه بندی کم، متوسط، زیاد و خیلی زیاد در موقعیت متوسط قرار دارند. در مورد توان هوازی مردان و زنان در وضعیت ضعیفی قرار دارند.

کلیدواژه ها

تدوین نورم, آمادگی جسمانی, استان چهارمحال و بختیاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.