بررسی تاثیر اقتصاد غیررسمی بر سرمایه گذاری مستقیم خارجی در کشورهای عضو OECD

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی پژوهش در حسابداری، مدیریت، اقتصاد و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: MEACONF01_242
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 191
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین میرزائی

دکتری اقتصاد، استادیار دانشگاه پیام نور تبریز، ایران

سلام عزیزی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم اقتصادی، دانشگاه پیام نور تبریز، ایران

چکیده

به منظور جذب سرمایه های خارجی و ایجاد زمینه برای بهبود سرمایه گذاری داخلی، به شرایط خاصی نیاز است که امروزه از آن به عنوان فضای کسب و کار یاد میشود آنچه فضای کسب و کار را شکل میدهد برآیند عوامل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و تکنولوژی است. عواملی که در هر کدام میتوانند تاثیر بسزایی بر کسب و کار داشته باشند یکی از مهمترین این عوامل اقتصاد غیررسمی است. با کاهش بخش رسمی اقتصاد و گسترش اقتصاد غیررسمی، دولتها با کاهش درآمدهای مالیاتی و به تبع آن کسری بودجه مواجه میگردند، کسری بودجه به عنوان یک عامل بیثباتی اقتصادی عمل میکند، فقدان ثبات اقتصادی، با ایجاد فضایی از نااطمینانی باعث برهم زدن قیمتهای نسبی شده و در نهایت منجر به کاهش سرمایه گذاری خارجی میگردد. با توجه به این امر، پانزده کشور توسعه یافته عضو OECD را در بازه زمانی ۲۰۲۱-۲۰۰۰ در نظر گرفته و سهم و تاثیر اقتصاد غیررسمی بر سرمایه گذاری مستقیم خارجی را در این گروه از کشورها برآورد خواهد شد. یافته های تحقیق به شرح زیر میباشند: بر اساس مدلهای تخمین زده شده، در گروه کشورهای منتخب توسعه یافته عضو OECD متغیرهای تولید ناخالص داخلی، ثبات اقتصادی، تورم و تجارت تاثیر مثبت و معناداری بر روی سرمایهگذاری مستقیم خارجی دارند و تنها متغیر اقتصاد غیررسمی است که تاثیر منفی و معناداری بر روی سرمایه گذاری مستقیم خارجی در این گروه از کشورها را دارد.

کلیدواژه ها

اقتصاد غیررسمی، سرمایه گذاری مستقیم خارجی، کشورهای عضو OECD، مدل پانل دیتا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.