تاثیر برجام بر توسعه اقتصادی ایران (با تاکید بر صنایع دستی معاصر ایران)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات هنر اسلامی، دوره: 19، شماره: 45
  • کد COI اختصاصی: JR_ISLART-19-45_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 146
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا شهریاری

دانشجوی دکتری علوم سیلسی، واحد زاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی، زاهدان، ایران

سید اسدالله اطهری

استادیار گروه علوم سیاسی، واحد تاکستان، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران

علی اکبر امینی

استادیار گروه علوم سیاسی، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

بازار مربوط به تولید و صادارت صنایع­دستی یکی از فرصت­های مهم برای توسعه اقتصادی است. در این میان تحولات بین­المللی نقش مهمی در فراز و فرود این بازار دارد. یکی از تحولات سیاسی بین­المللی ایران در دوره معاصر مسئله برجام است. بررسی برجام نه صرفا از حیث سیاسی، تاثیرات منطقه­ای و فرامنطقه­ای آن بلکه از بعد اقتصادی نیز قابل بررسی و حائز اهمیت است. بعد اقتصادی آن نه تنها اقتصاد داخلی ایران را تحت اثر قرار خواهد داد، بلکه پیامدهای را در بازارهای خارجی و داخلی در بخش نفت و گاز و مواد غیر نفتی خواهدداشت. پژوهش حاضر به روش توصیفیو و تحلیلی و با تکیه بر داده­های منابع کتابخانه­ای انجام شده است. یافته­های پژوهش حاکی از این است که بعد از توافق اتمی درسال ۲۰۱۵ و گذر مقطعی از آن می­توان اثرات و پیامدهای آن را در بازار ایران چه در خارج و چه در داخل مورد بررسی مشاهده کرد. برجام یک اتفاق تاریخی نیست، گرچه نقطه عطفی در تاریخ سیاسی و اقتصادی ایران است، اما می­توان تمام کمیت­های پتانسیلی ایران را چه قبل و چه بعد از برجام مورد بررسی قرار داد و به کمیت­ها و حتی نظریات جدید دست یافت. حتی می­توان قدم را فراتر گذاشت و برجام را یک انجماد در بازار خارجی و بررسی پتانسیل ایران در حفظ بازار داخلی خود در نظر گرفت. مقاومت اقتصادی نیز از مباحث جدیدست که خود از پیامدهای برجام است.اهداف پژوهش:واکاوی نقش برجام در توسعه اقتصادی ایران در دوره معاصر.بررسی نقش برجام بر صنایع­دستی معاصر ایران.سوالات پژوهش:برجام چه نقش در وضعیت اقتصادی ایران داشته است؟وضعیت صنایع دستی معاصر ایران در ساختار اقتصادی چگونه است؟

کلیدواژه ها

برجام, توسعه, توسعه اقتصادی, ایران, سیاست

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.