تاثیر مدیریت کیفیت جامع بر مزیت رقابتی با نقش میانجی نوآوری سبز (مورد مطالعه: بخش درمانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت استاندارد و کیفیت، دوره: 12، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SQM-12-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 228
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اردلان فیلی

عضو هیات علمی، گروه مدیریت، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران

محمد نیک منش

دانشجوی کارشناسی ارشد موسسه آموزش عالی آپادانا

عباس ثابت

عضو هیئت علمی گروه مدیریت موسسه آموزش عالی آپادانا شیراز ایران

چکیده

مدیریت کیفیت جامع تغییر پارادایمی در فلسفه مدیریت و یک فرهنگ نوین سازمانی است که می تواند منشا کسب مزیت رقابتی و نوآوری های سازمان باشد. این تحقیق با هدف تاثیر مدیریت کیفیت جامع و ابعاد نرم و سخت آن بر مزیت رقابتی با نقش میانجی گری نوآوری سبز انجام شد. پژوهش حاضر از منظر هدف کاربردی و از منظر گردآوری اطلاعات و داده ها از نوع توصیفی همبستگی است. جامعه آماری مطالعه، ۲۰۶نفر از مدیران و مسئولین مراکز درمانی دانشگاه علوم و پزشکی شیراز می باشد. حجم نمونه بر اساس فرمول ککران ۱۵۸ نفر در نظر گرفته شد. ابزار جمع آوری داده ها شامل سه پرسشنامه ی بسته و استاندارد بود و امتیازدهی آن، به صورت طیف لیکرت پنج گزینه ای تنظیم شد. جهت تجزیه و تحلیل داده های توصیفی و ضریب آلفای کرونباخ در این پژوهش از نرم افزار SPSS ۲۲ و برای آزمون فرضیه ها و تحلیل مسیر و تحلیل عاملی مرتبه ی اول و دوم از نرم افزار لیزرل ۸.۸ استفاده شد. بر اساس یافته های مطالعه، مشخص شد که رابطه ی بین دو بعد نرم و سخت مدیریت کیفیت جامع بر نوآوری سبز و مزیت رقابتی مثبت و معنادار است. همچنین نتایج نشان دادند که مدیریت کیفیت جامع با نقش میانجی گری نوآوری سبز تاثیر مثبت و معناداری بر مزیت رقابتی می گذارد. با توجه به نتایج این پژوهش، ابعاد نرم مدیریت کیفیت جامع نسبت به ابعاد سخت آن تاثیر بیشتری بر مزیت رقابتی می گذارد لذا به مدیران توصیه می شود که در به کاربردن استراتژی های کیفی توجه بیشتری به استفاده از ابعاد نرم مدیریت کیفیت جامع داشته باشند.

کلیدواژه ها

مدیریت کیفیت جامع, نوآوری سبز, مزیت رقابتی, مدیریت کیفیت جامع نرم و سخت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.