طراحی مدل فرهنگ کار با توجه به عوامل عدالت سازمانی، سرمایه اجتماعی و مدیریت مشارکتی و ارائه الگوی مناسب

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه جامعه شناسی سیاسی ایران، دوره: 5، شماره: 10
  • کد COI اختصاصی: JR_JOU-5-10_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 167
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین ختیال

دانشجوی دکتری مدیریت دولتی، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران.

مسعود پور کیانی

استادیار، گروه مدیریت دولتی، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران.

سعید صیادی

استادیار، گروه مدیریت دولتی، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران.

سنجر سلاجقه

دانشیار، گروه مدیریت دولتی، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران.

چکیده

فرهنگ کار آگاهی و باوری است که مردم در تفسیر تجربیات خود و محیط اطراف خود از کار کردن و نتیجه آن دارند بدون شک برای تجزیه وتحلیل و ارتقاء فرهنگ کار در هر سطحی شناخت عوامل موثر بر ارتقاء فرهنگ کار امری حیاتی است.هدف پژوهش حاضر، طراحی مدل فرهنگ کار با توجه به عوامل عدالت سازمانی، سرمایه اجتماعی و مدیریت مشارکتی و ارائه الگوی مناسب می باشد.پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی است که به روش پیمایشی انجام شده و از نظر هدف، توسعه ای-کاربردی می باشد. روش گردآوری اطلاعات در این پژوهش، ترکیبی از مطالعات کتابخانه ای و میدانی بوده است و ابزار گردآوری اطلاعات، مصاحبه و پرسشنامه محقق ساخته (۲ پرسشنامه) بود. جامعه آماری این پژوهش را در فرایند پیاده سازی مدل، مدیران و کارکنان شرکت های عمده و مطرح تولیدکننده سنگ آهن تشکیل می دهند. تعداد آن ها در زمان پژوهش ۱۲۶۲ نفر بوده است و ازآنجاکه در این پژوهش از رویکرد مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شده است درنهایت ۴۵۷ نفر مبنای تحلیل آماری قرار گرفت. در این پژوهش برای تجزیه وتحلیل داده ها، از نرم افزارهای SPSS ویراست ۲۳ و AMOS ویراست ۲۴ استفاده شده است. همچنین سطح معنی داری (۰۵/۰) در نظر گرفته شده است.نتایج نشان دهنده اثر مثبت و معنادار عوامل مرتبط با طراحی و توسعه فرهنگ کار بر فرهنگ کار (۶۴۵/۰) و اثر مثبت و معنادار عدالت سازمانی، سرمایه اجتماعی و مدیریت مشارکتی بر فرهنگ کار است. نتایج نشان می دهد شدت رابطه میان عدالت سازمانی و فرهنگ کار بیش از سایر روابط مورد بررسی است.

کلیدواژه ها

فرهنگ کار, عدالت سازمانی, سرمایه اجتماعی و مدیریت مشارکتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.