بررسی کیفیت زندگی و استرس ناشی از کرونا در زنان فعال و غیرفعال شهر شیراز

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی علوم ورزشی، تربیت بدنی و سلامت اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: SPORTBCNF06_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 180
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا صفری

استادیار مدیریت ورزشی، دانشگاه جهرم

محمد فیروزیان

دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی شیراز

چکیده

کیفیت زندگی و استرس می تواند با انجام ورزش به طور مستقیم تاثیرپذیر باشند بنابراین هدف این پژوهش بررسی کیفیتزندگی و استرس ناشی از کرونا در زنان فعال و غیرفعال شهر شیراز بود. روش مورد استفاده در این پژوهش توصیفی و از نوعتحلیلی بود که در سال ۱۴۰۰ انجام شد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه زنان شهر شیراز بود. حجم نمونه بر اساس جدولمورگان، ۳۸۴ نفر درنظر گرفته شد. در این پژوهش به منظور اعتباربخشی بیشتر به نتایج حاصل تعداد نمونه ۱۰۰۰ نفر لحاظشد که به صورت تصادفی انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استاندارد کیفیت زندگی ( BREF-WHOQOL۱ )که شامل ۲۶ سوال بود و پرسشنامه محقق ساخته استرس ناشی از کرونا با ۱۸ سوال استفاده شد. به منظور بررسی روایی صوریو محتوایی پرسشنامه ها، از نظرات ۱۲ نفر از اساتید مدیریت ورزشی استفاده شد و پس از برطرف کردن اصلاحات مورد نظراساتید گرامی، روایی پرسشنامه ها تایید شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمونهای آماری شامل آمار توصیفی برای بررسیویژگی های جمعیت شناختی شامل سن، وضعیت تاهل، میزان فعالیت ورزشی و غیره و همچنین از آزمون های آمار استنباطی شامل آزمون k-s برای بررسی نحوه توزیع داده ها و از آزمون کروسکال والیس برای مقایسه گروه ها استفاده شد. نرم افزار مورداستفاده در این پژوهش spss۲۰ بود. برای مقایسه میزان استرس و کیفیت زندگی و ابعاد آن بین زنان فعال و غیر فعال که دراین پژوهش به سه گروه با میزان فعالیت (کمتر از یک روز در هفته، دو روز در هفته و بیشتر از دو روز در هفته) تقسیم شده اند از آزمون آماری کروسکال والیس استفاده شد.میزان سطح معنی داری در همه مقایسات گروه ها کمتر از ۰/۰۵ بود که این نشان دهنده آن است که میزان استرس و کیفیت زندگی در سه گروه پژوهش تفاوت معناداری با هم داشتند و هر چقدر میزان فعالیتورزشی زنان بالاتر بود به همان میزان کیفیت زندگی بالاتر و استرس پایین تر بود. میتوان گفت انجام فعالیت بدنی در دورانشیوع ویروس کووید- ۱۹ باید با برنامه ریزی اصولی و با رعایت دستوالعمل های بهداشتی به منظور حفظ سلامتی جسمانی وروانی زنان صورت انجام گیرد.

کلیدواژه ها

کیفیت زندگی، استرس، زنان، کووید- ۱۹ ، شیراز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.