توانمندسازی ساختاری کارکنان در ادارات ورزش استان آذربایجان غربی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی علوم ورزشی، تربیت بدنی و سلامت اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: SPORTBCNF06_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 183
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا اصغرزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت رویدادهای ورزشی، دانشگاه ارومیه، ایران

چکیده

هدف از تحقیق حاضر بررسی وضعیت توانمندسازی ساختاری کارکنان در ادارات ورزش استان آذربایجان غربی می باشد. اینپژوهش از نظر نوع توصیفی - همبستگی، از نظر هدف کاربردی و از نظر روش اجرا میدانی می باشد. جامعه پژوهش شاملکلیه کارکنان در ادارات ورزش استان آذربایجان غربی در سال ۱۳۹۸ می باشد ۱۱۰ نفر. نمونه آماری به صورت تمام شمارانتخاب و نظرخواهی شدند. ابزار سنجش متغیرهای این پژوهش شامل پرسشنامه توانمندسازی ساختاری (پرسشنامه درمقیاس لیکرت ۵ ارزشی کاملا مخالفم= ۸ تا کاملا موافقم= ۵) به همراه پرسشنامه ویژگی های جمعیت شناختی می باشد.پرسشنامه توانمندسازی ساختاری جهت تایید روایی صوری و محتوایی در اختیار اساتید مدیریت ورزشی قرار گرفت ۱۰ نفر،تا نظرات تخصصی خود را اعلام نمایند. سپس بعد از جمع آوری دادهها، پایایی ابزار از طریق آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبیبررسی گردید. یافته های جدول بالا نشان می دهد که از نظر کارکنان در ادارات ورزش استان آذربایجان غربی همه ی مولفه های توانمندسازی ساختاری پایین تر از میانگین ۳.۵ می باشند (تفویض اختیار ۳.۱۳۶ ، تسهیم اطلاعات ۳.۰۳۵ ، مشارکت در تصمیم ۲.۷۸۶ ، کنترل ۳.۰۰۷ )، و در سطح معنی داری کمتر از ۰/۰۵ و در جهت منفی معنی دار می باشند که این نشان میدهد مولفههای توانمندسازی ساختاری یعنی تفویض اختیار، تسهیم اطلاعات، مشارکت در تصمیم، کنترل، از نظر کارکناندر ادارات ورزش استان آذربایجان غربی در سطح مطلوبی قرار ندارد. به طورکلی میتوان گفت مدیران سازمانهای ورزشیباید در شفاف سازی نقش، وظایف محوله به کارکنان، برگزاری دوره های آموزشی تخصصی مستمر در زمینه وظایف کارکناناقدام نمایند و به کارکنان اجازه دهند در تصمیم گیری ها مشارکت داشته باشند، چون این موضوع به تقویت انگیزشکارکنان کمک می کند، کارکنان را به ابتکار عمل تشویق می نماید، و سبب ایجاد زمینه درک بهتر شرایط محیط کار وتوسعه دانش پایه می شود و امکان دسترسی به اهداف سازمانی سازمان های ورزشی تسهیل خواهد کرد

کلیدواژه ها

توانمندسازی ساختاری، کارکنان، سازمان های ورزشی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.