رابطه اجتناب تجربه ای و اضطراب اجتماعی با اعتیاد به شبکه های اجتماعی در دانشجویان
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
- کد COI اختصاصی: CFTP08_2002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 360
نویسندگان
کارشناسی ارشد روانشناسی، گروه روانشناسی، دانشگاه پیام نور آستانه اشرفیه.
کارشناس ارشد روانشناسی، گروه روانشناسی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران.
کارشناسی ارشد روانشناسی، گروه روانشناسی، واحد بیله سوار مغان، دانشگاه آزاد اسلامی، بیله سوار مغان، ایران.
چکیده
در سال های اخیر شبکه های اجتماعی به بزرگترین ابزار برقراری ارتباط اجتماعی تبدیل شده و پژوهش های زیادی نشان داده اند که استفاده بی رویه و افراطی و به ویژه اعتیاد به آن می تواند اثرات مخربی بر سلامت روان و زندگی اجتماعی و حرفه ای افراد داشته باشد. هدف از انجام این مطالعه بررسی رابطه اجتناب تجربه ای و اضطراب اجتماعی با اعتیاد به شبکه های اجتماعی در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت در سال ۱۴۰۱ بود. حجم مورد نیاز نمونه در این مطالعه با استفاده از فرمول حجم نمونه برای مطالعات همبستگی ۱۰۰ نفر محاسبه شد. نمونه به روش در دسترس به صورت آنلاین با استفاده از پلت فرم پرس لاین انجام شد. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه هراس اجتماعی (SPIN)، نسخه دوم پرسشنامه پذیرش و عمل (۲_AAQ) و پرسشنامه اعتیاد به شبکه های اجتماعی مبتنی بر موبایل (AMQBSN) استفاده شد. تحلیل داده ها به روش همبستگی پیرسون و رگرسیون در نرم افزار SPSS انجام شد. نتایج نشان داد که بین اعتیاد به شبکه های اجتماعی و اجتناب تجربه ای (۰/۲۰۸) ارتباط مثبت معنادار وجود دارد و همچنین بین اضطراب اجتماعی و اعتیاد به شبکه های اجتماعی (۰/۲۵۶) ارتباط مثبت و معنادار وجود دارد. نتایج رگرسیون نشان داد که فقط متغیر اضطراب اجتماعی بر اساس ضریب R۲ در مجموع۰/۰۶درصد از واریانس متغیر اعتیاد به شبکه های اجتماعی را در دانشجویان تبیین می کند.کلیدواژه ها
اجتناب تجربه ای، اضطراب اجتماعی، اعتیاد به شبکه های اجتماعیمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.