مطالعه ی مروری در رابطه با اعتیاد به اینترنت و احساس تنهایی در نوجوانان
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
- کد COI اختصاصی: CFTP08_1925
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 278
نویسندگان
کارشناس ارشد مشاوره خانواده
چکیده
به دلیل گسترش استفادهی نوجوانان از اینترنت و فضای مجازی و تاثیرات بسزای آن بر تربیت و نقش اجتماعی، ضرورت مطالعه در مورد ابعاد گوناگون اینترنت مشهود است. در این مطالعه از پژوهش های خارجی و داخلی بدون محدودیت زمانی استفاده شد. برایانتخاب پژوهش های مورد نظر کلیدواژه های مختلفی به کار برده شد و طی جست وجو در پایگاههای معتبر علمی داخلی و خارجی مختلف شامل، Google Scholar ،Pub Med ،Science Direct ،Scopusو نورمگز، مقالات مرتبط با حوزه ی استفاده از فضای مجازی، تاثیرات و پیامدهای آن و همچنین احساس تنهایی جمع آوری شد. معیار بهره مندی مقالات منتشر شده به زبان انگلیسی و فارسی، هماهنگی مقالات و هدف تحقیق بود. در نهایت تعداد ۲۵ مقاله داخلی و خارجی واجد شرایط شناخته و وارد مطالعه گردیدند. پس از بررسی مقالات مشخص شد که فضای مجازی شامل تلویزیون، کامپیوتر، اینترنت، بازی های ویدئویی و تلفن های هوشمند، دارای پیامدهای مختلفی اعم از مثبت و منفی بوده، با این وجود بعد منفی این پدیده ها همیشه نمود بیشتری داشته و از سویی با توجه به پایین بودن سطح فرهنگ عمومی و عدم درک مناسب از امکانات فضای مجازی ممکن است اثرات زیانبار و جبران ناپذیر بر اخلاق، رشد و تکامل و هویت اجتماعی کودکان و نوجوانان داشته باشد. نتیجه ی این مطالعه بیانگر آن است که فضای مجازی می تواند آسیب های متفاوتی بر کودکان و نوجوانان داشته باشد و علاوه بر این اعتیاد به اینترنت می تواند پیامد برخی عوامل از جمله احساس تنهایی نیز باشد. بنابراین باید همه ی افراد جامعه اعم از مسئولین، خانوادهها، مدارس و رسانه ها، آگاهی و بینش لازم در مورد ضرورت توجه به نیازهای نوجوانان، اهمیت سلامت روان آنان و همچنین ضرورت دانش میزان استفاده از فضای مجازی را کسب کرده و در اختیار نوجوان نیز قرار دهند.کلیدواژه ها
فضای مجازی، نوجوانان، احساس تنهایی، اعتیاد به اینترنتمقالات مرتبط جدید
- تبیین نوجوانی ومبانی روان شناسی هویت
- بررسی شروط ضمن عقد از دیدگاه خانواده درمانی
- پیش بینی هویت دینی فرزندان بر اساس سلامتخانواده و عمل به باورهای دینی والدین
- پیش بینی بی ثباتی ازدواج بر اساس الگوهای ارتباطی،رفتارهای کنترل گرایانه و چشم انداز زمان
- اثربخشی آموزش حل مسئله بر نشاط ذهنی وبهزیستی روان شناختی فرزندان طلاق
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.