مقایسه حوزه تربیت و یادگیری علوم انسانی و مطالعات اجتماعی با اهداف کلان سند تحول بنیادین
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
- کد COI اختصاصی: CFTP08_1689
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 195
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی دانشگاه فرهنگیان بندرعباس
مدرس دانشگاه فرهنگیان فاطمه الزهرا بندرعباس
چکیده
امیرالمومنین علیهالسلام در فرازهای گوناگونی از نهج البلاغه به یکی از مهمترین واقعیتهای انکارناپذیر اجتماعی، یعنی وجود طبقات در جامعهی انسانی اشاره میفرماید. طبقات اجتماعی نقش بسزایی از لحاظ دینی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و... در سطح خرد و کلان جامعه ایفا میکنند. طبقات اجتماعی عبارت اند از: گروهی از انسانها که دارای جایگاه و موقعیت اجتماعی معین و امتیازات مثبت یا منفی خاص و منافع مشترک هستند. این وصف خود طبقه اجتماعی، یک مفهوم اعتباری است که ما به ازاء خارجی ندارد و به اصطلاح از اصالت آنتولوژیک برخوردار نیست. انسان به لحاظ فطری موجودی اجتماعی است و در جامعه نیازمند تعامل با دیگران است، در این ارتباط با طیفها و قشرهای گوناگونی روبه رو میباشد. هرچه تعامل سالم تر باشد رشد بهتری حاصل میشود، سلامت رفتار انسان با دیگران به منظور نیل به سعادت حقیقی دنیا و آخرت میباشد و سعادت حقیقی جز در پرتو همکاریهای صحیح اجتماعی و ارتباط مناسب با دیگران میسر نمیشود. پس روابط افراد جامعه با یکدیگر بایستی براساس قواعد و برنامهی از پیش تعریف شده و بااستفاده از الگوهای جامع صورت پذیرد که با اجرای هر یک از این دستورالعملها جامعه انتظام پیدا خواهدکرد(رضایی، رضایی و شفیعی،.(۱۳۹۷تحقق ارزشها و آرمانهای متعالی انقلاب اسلامی مستلزم تلاش همه جانبه در تمام ابعاد فرهنگی، علمی، اجتماعی و اقتصادی است. عرصه تعلیم و تربیت از مهمترین زیرساختهای تعالی همه جانبه کشور و ابزار جدی برای ارتقاء سرمایه انسانی شایسته کشور در عرصه های مختلف است. تحقق آرمانهای متعالی انقلاب اسلامی ایران مانند احیای تمدن عظیم اسلامی، حضور سازنده، فعال و پیشرو در میان ملتها و کسب آمادگی برای برقراری عدالت و معنویت در جهان درگرو تربیت انسانهای عالم، متقی و آزاده است(سند تحول بنیادین، .(۱۳۸۹ حال اگر آموزش وپرورش یک جامعه نتواند آنطور که شایسته است، به تعلیم وتربیت و کارکردهای اجتماعی کردن افراد توجه کند چه پیامدهایی را برای فرزندان آن جامعه بدنبال خواهد داشت؟ آیا افرادی که به جامعه تحویل میدهد یک شهروند وظیفه شناس خواهد بود؟ یا وظائف خود را در آینده به عنوان پدر و مادر آگاه به درستی انجام خواهد داد؟ بروز هرگونه مشکل در آموزش مطالعات اجتماعی موجبات نابسامانیهای اجتماعی فراوانی را بدنبال دارد.نکته قابل توجه این است که برای این نیاز مهم و ضروری(اجتماعی شدن) اقدامات ویژه ای صورت گیرد.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- چگونه توانستم با استفاده از روش یادگیری مشارکتی مهارت های کارگروهی دانش آموزانم در پایه دوم ابتدایی را ارتقا بخشم
- فرصت ها و چالش های آموزش و پرورش و نظام تعلیم و تربیت
- بررسی راهبردهای یاددهی، یادگیری در دوره ابتدایی، در نظام تعلیم و تربیت ایران
- از منبع دانش تا مربی یادگیری: چرا آموزش مهارت های دیجیتال به معلمان یک ضرورت است؟
- آموزش انعطاف پذیر برای پاسخ به نیاز های متنوع فرا گیران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.