تاثیر راهکار های مدیریتی معلمان بر کنترل و اداره دانش آموزان در کلاس درس

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP08_1620
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 207
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازنین فتاحی

دانشجوی دانشگاه فرهنگیان

مهدی سرپرست سادات

دانشجوی دانشگاه فرهنگیان

چکیده

مهمترین دغدغه معلمان به خصوص معلمان مبتدی، از اداره کلاس یا به تعبیری مدیریت کلاس درس ناشی میشود چرا که توانایی اداره کلاس برای تحقق اهداف آموزشی و یادگیری در دانش آموزان نیازمند اجرای راهکارهای مدیریتی مناسب و موثردرکلاس است. بنابراین آگاهی از مفهوم مدیریت کلاس و راهکارهای آن، راهی برای رفع این نگرانیهاست. به این منظور هدف این پژوهش ارائه راهکارهای موثر برای مدیریت کلاس و ایجاد نظم برای تحقق یادگیری و آسان شدن مدیریت و کنترل کلاس برای معلمان بوده است. در این پژوهش، با استفاده از روش میدانی و به صورت مشاهده و با استفاده از ابزار چک لیست و منابع اینترنتی راهکار های مدیریتی اجرای شده توسط معلمان پایه چهارم و پنجم دبستان شهیدچمران ۲ شهر زنجان را مورد بررسی قرار داده و سپس با روش تفسیری به تحلیل این راهکار ها پرداخته شده است. در پایان مقاله و در قسمت نتایج با توجه به راهکار های مدیریتی بررسی شده، راهکارهای مدیریتی کارآمد و موثر در رفتار دانش آموزان که به ترتیب اولویت تاثیرگذاری عبارت است از: دادن تکالیف هدفدار،تدریس با صدای آرام(استفاده از حس کنجکاوی دانش آموزان)،ایجاد انگیزه در دانش آموزان ،استفاده از تنبیه و تمجید در کلاس،تذکر به یک نفر از دانش آموزان،نشان دادن عدد دو با انگشتان دست،نوشتن عبارت ((لطفا ساکت شوید)) بر روی تخته آموزشی و گذاشتن انگشت اشاره بر روی دهان و بینی ارائه شده است و همچنین در این مقاله ضمن تبیین وتوضیح مواد ذکر شده و ارائه ی راهکار های کاربردی و موثربر مبنای تحلیل های انجام شده، پیشنهادهایی نیز براساس موضوع پژوهش ارائه گردیده است.

کلیدواژه ها

مدیریت کلاس، راهکارهای مدیریت کلاس، تحقق اهداف آموزشی، کنترل و مدیریت کلاس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.