بررسی بدرفتاری های ناشی از عادت های غیرمعمول و عصبی در کودکان و نوجوانان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP08_1403
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 515
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد باقری دادوکلایی

دانشجوی کارشناسی رشته علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان، ساری

نسرین محمدی

دبیر زبان انگلیسی،استان ایلام ،شهرستان چوار،دبیرستان فضیلت

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی بدرفتاریهای ناشی از عادتهای غیرمعمول و عصبی در کودکان و نوجوانان می باشد.روش پژوهش حاضر کیفی، توصیفی و تحلیلی میباشد بدین صورت که منابع مورد نظر جمع آوری و سپس اطلاعات لازم یادداشت برداری شده اند. بعد از یادداشت برداری مطالب مورد نیاز، مولفه های مورد نظر جمع آوری شده اند. یافته ها نشان میدهند که سه مولفه لج بازی، شب ادراری و ناخن جویدن جز موارد بدرفتاری عصبی کودکان و نوجوانان معرفی شده است. لج بازی اختلال نسبتا جدید در کودکانی است که ملاک های کامل اختلال سلوک را ندارند. اختلال لجبازی-نافرمانی که در کودکان ۳ الی۱۷ ساله به دفعات گزارش شده است با یک الگوی در حال پیشرفت از عدم همکاری،مشاجره، حاضرجوابی، نافرمانی و رفتار خصمانه در مقابل مظهرهای قدرت شکل می گیرد. شب ادراری نیز از لحاظ بالینی اهمیت دارد و حداقل دو بار در هفته به مدت حداقل ۳ ماه متوالی این رفتار را نشان می دهد و یا در عملکرداجتماعی، آکادمیک، یا سایر زمینه ها ی زندگی، رنج یا نابسامانی بالینی شدیدی تجربه می کند. شیوع شب ادراری حدودا در ۱۰ درصد کودکان ۵ ساله، ۴ درصد در ۸ ساله ها و ۱ درصد در ۱۴ ساله ها دیده می شود و در نهایت ناخنجویدن رفتاری در بین کودکان و بزرگسالان کم سن است که بسیار فراوان دیده میشود و میتواند به صدمات پزشکی و روانی زیادی منجر شود. گرچه ناخن جویدن رفتاری شایع در بین گروه های سنی مختلف است، اما به ندرت در کودکان زیر ۳ یا ۴ سال دیده میشود.

کلیدواژه ها

بدرفتاری، عصبی، کودکان، نوجوانان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.