طراحی الگوی مفهومی تبیین موفقیت شغلی معلمان مدارس
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
- کد COI اختصاصی: CFTP08_0570
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 257
نویسندگان
کارشناسی ارشد آموزش بزرگسالان، دانشگاه تهران
کارشناسی ارشد، تکنولوژی آموزشی ، دانشگاه آزاد واحد ساری
کارشناسی ، علوم و مهندسی صنایع غذایی ، دانشگاه آزاد واحد آیت الله املی
چکیده
پژوهش حاضر با هدف تدوین الگویمفهومی تبیین موفقیت شغلی معلمان مدارس انجام شد. در این پژوهش از روش آمیخته با رویکرد اکتشافی- متوالی هدایت شده استفاده شد. در بخش کیفی از روش پدیدارشناسی توصیفی و در بخش کمی از روش توصیفی زمینه یابی استفاده شد. جامعه آماری پژوهش دربرگیرنده معلمان موفق آموزش وپرورش استان مازندران در سال ۱۴۰۰-۱۴۰۱ که تقریبا ۹۰۰۰ نفر بودند. در بخش کیفی نمونه به شیوه هدفمند گلوله برفی انتخاب شد و ۱۰ تا رسیدن به اشباع بررسی شدند؟در بخش کمی ۱۲۰ نفر به صورت در دسترس و داوطلبانه انتخاب شدند. برای گردآوری دادهها در بخش کیفی از مصاحبه نیمه ساختار یافته و در بخش کمی از پرسشنامه محقق ساخته موفقیت شغلی معلمان استفاده شد و ضریب آلفای کرونباخ این پرسشنامه ۰/۸۱ به دست آمد و متخصصان روایی صوری محتوایی آ ن را تایید کردند. وتحلیل دادهها در بخش کیفی با استفاده از روش کلایزی و در بخش کمی با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی با کمک نرم افزار Amousصورت پذیرفت؟بر اساس یافته های این پژوهش در بخش کیفی، پنج مقوله اصلی موفقیت شغلی معلمان مدارس، شامل برخورداری از دانش حرفه ای، کاربست دانش، توسعه توانایی، تعامل شغلی/اجتماعی و فعالیتهای دفتری به دست آمد. یافته های بخش کمی نیز بیانگر برازش مدل اندازه گیری پژوهش باداده های گردآوری شده بود. همچنین نشان داده شده که بین پنج مولفه مذکور همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد. بر اساس یافته های این پژوهش توصیه میشود که در آموزش ضمن خدمت معلمان، این پنج مولفه را موردتوجه قرار دکلیدواژه ها
موفقیت شغلی، معلمان، مدارسمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.