ارئه مدل مفهومی معماری سازمانی سرویسگران برای دولت الکترونیک محلی (شهرداری الکترونیک)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: همایش ملی شهر الکترونیک
  • کد COI اختصاصی: IAUHNCEC01_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2249
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس جان نثاری

کارشناس ارشد مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه الزهرا(س)

رضا عزمی

استادیار دانشکده فنی دانشگاه الزهرا(س)

چکیده

شهرداریها از یکسو برای ارائه خدمات مؤثر و صحیح نیازمند همکاری و یکپارچگی بین سیستمهای سازمانی می باشند، از سوی دیگر در بردارنده زیر ساختها، کاربردها و سیستمهای گوناگون و نامتجانس هستند.. همکاری و یکپارچگی بین سیستمهای سازمانی می باشند، از سوی دیگر در بردارنده زی ساختها، کاربردها و سیستمهای گوناگون و نامتجانس هستند. همکاری و یکپارچگی بین این سیستمها نیاز به تعاملات کاربردها و به استراک گذاری اطلاعات دارد، معماری سرویسگرا بر پایه سرویسهای وبی و با توجه به ویژگیهایی مانند اتصال سست، تعامل پذیری و قابلیت استفاده مجدد پارادایم مناسبی برای یکپارچگی و همکاری بین سیستمها در نظر گرفته شده است و هدف آن برنامه ریزی، طراحی و یکپارچه سازی برنامه های کاربردی شهرداری، اتصال سست، انعطاف پذیری بالا، قابلیت استفاده مجدد و همکاری بین بخشهای مختلف می باشد و اساسی در جهت ارائه استانداردها برای تعامل بین سازمانها و مشارکت انها در یک مسیر امن و مطمئن می باشد و رویکردی پایین- بالا دارد. ولی تمام سطوح سازمانی را پوشش نمی دهد، پیش نیاز طراحی و پیاده سازی شهرداری الکترونیکی نیاز به معماری سازمانی دارد همچنین تمام سطوح سازمانی را پوشش می دهد، و مدلی نیز در این زمینه برای شهرداری الکترونیکی ارائه نشده است، در این مقاله با یک رویکرد تلفیقی و مقایسه ای از دو معماری، یک مدل مفهومی از معماری سازمانی خدمت گرا برای شهرداری الکترونیکی ارائه دادیم.

کلیدواژه ها

معماری سازمانی، معماری سرویسگرا، شهرداری الکترونیک، معماری سازمانی سرویسگرا، خدمات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.