چگونه توانستم اختلال یادگیری ( اختلال در خواندن و نوشتن ) طاها افسری دانش آموز پایه سوم مدرسه شهید آوینی شهرستان بهارستان (۱) را درمان کنم ؟

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP08_0304
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 100
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه سائلی

کارشناسی ، آموزش ابتدایی ، دانشگاه فرهنگیان عترتاداره آموزش و پرورش شهرستان بهارستان ۱ ، آموزشگاه شاهد شهید آوینی

مرتضی قاسمی اقدم

دکتری ، مدیریت آموزشی ، دانشگاه حاجت تپه ترکیه ، استاد دانشگاه فرهنگیان ، کارشناس وزارت آموزش و پرورش

چکیده

ناتوانی های یادگیری ، یا اختلالات یادگیری ، اصطلاحی مادر برای طیف گسترده ای از مشکلات یادگیری است. ناتوانی یادگیری ارتباطی با هوش یا انگیزه ندارد. کودکان دارای اختلال یادگیری تنبل یا خنگ نیستند. در حقیقت ، اکثر آنها به اندازه بقیه باهوش هستند. فقط سیم کشی مغز آنها متفاوت است. این تفاوت بر نحوه دریافت و پردازش اطلاعات توسط آنها تاثیر می گذارد. متداول ترین انواع اختلالات یادگیری شامل مشکلات خواندن و نوشتن است . هدف از پژوهش حاضر این بود که اختلال خواندن و املا نویسی طاها افسری دانش آموز پایه سوم رفع شود و مهارت خواندن و نوشتن او بهبود یابد و تقویت شود ، به این منظور از اقدام پژوهی بهره برده شد ، برای گردآوری اطلاعات از روش مشاهده -مصاحبه با معلمان - آزمون خواندن متن و نوشتن املا ( ارزیابی حافظه و توالی شنیداری ، ادراک دیداری ، تمییز دیداری ، توالی دیداری ، جهت یابی ، مشکلات زبان و تکلم و خواندن و نوشتن موارد استثنایی و...) استفاده شد . پس از برگزاری۱۲ جلسه آموزش و تمرین ویژه برای این دانش آموز که با اختلال خواندن و نوشتن مواجه بود ، پیشرفت هایی در روخوانی کردن متن و فعالیت های مربوط به املا در او دیده می شود ، به طوریکه نتایج نشان می دهد اشکالات او در این زمینه به حداقل رسیده است ، اشتیاق در خواندن و نوشتن در او بیشتر شده است و اعتماد بنفس او افزایش یافته است .

کلیدواژه ها

اختلال یادگیری، اختلال خواندن ، اختلال نوشتن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.