هویت دینی و نقش آن در پیشگیری و کاهش جرم

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش در علوم انسانی با محوریت ویژه مدیریت و جهش تولید
  • کد COI اختصاصی: HMCONF02_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 295
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد بازوند

دانش آموخته کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی و مدرس دانشگاه امام حسین (علیه السلام)

بشرا محمدی پور

مشاور تربیتی مجتمع فرهنگی مصباح صنایع دفاع وزارت دفاع

چکیده

مطالعه تاریخ حقوق کیفری نشان می دهد که اندیشه پیشگیری از جرم و اصلاح مجرمین در نظامات حقوق کیفری مطمح نظر بوده است زیرا از دیدگاه حقوق کیفری، بزهکار کسی است که بر اثر ارتکاب جرم مستحق مجازات است. شاید بتوان گفت که بن مایه باور مردم این سرزمین با رویکرد ویژه معنوی متکی بر خداباوری، مرگ و فانی دانستن دنیا، خردورزی، جان فرهنگشان و دانش اندوزی و راستی آیینشان می باشد.آنها مردمانی دادگرو عدالتخواه و میانه رو بودند یعنی هویت ملی ایرانی هویت مملو از دینداری و خدا باوری بوده است و پس از ورود اسلام به ایران هویت ملی ایرانی جای نواقص خود را به فرهنگ مترقی اسلام داد و به عبارتی مردمان موحد ایرانی با پذیرش تعالیم غنی و مترقی اسلام ، برخوردار از یک هویت دینی متعالی شدند.اسلام به واسطه خصوصیات معنوی خود، توانست به ایرانیان هویت جدیدی اعطا کند و به ایرانی بودن نیز معنای جدیدی بدهد که به نقش پیشگیرانه این هویت از جرم می پردازیم.

کلیدواژه ها

جرم، هویت دینی، پیشگیری اجتماعی، بازدارندگی، باورهای دینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.