طراحی مدل سرمایه اجتماعی در سازمان های دولتی (همسو با سند چشم انداز و سیاست های اقتصاد مقاومتی)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت سرمایه اجتماعی، دوره: 9، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JSCM-9-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 156
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد ستارارجمندی

دانشجوی دکتری مدیریت دولتی با گرایش منابع انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ساوه، ایران

مریم مجیدی

استادیار، گروه مدیریت، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ساوه، ایران

زین العابدین امینی

دانشیار، گروه مدیریت، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ساوه، ایران

احسان ساده

دانشیار، گروه مدیریت، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ساوه، ایران

چکیده

هدف کلی این پژوهش طراحی مدلسرمایه اجتماعی هم سو با سندچشمانداز و سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی برای بهرهمندی سازمان های دولتیایران، با مطالعه موردی وزارت راهوشهرسازی، بود. در این تحقیق با استفاده از روشهای آمیخته (کیفی کمی) سعی شد ابعاد مختلف مدل یادشده شناسایی شود. جامعه آماری در بخش کیفی شامل مشاوران و مدیرانارشد وزارت راه وشهرسازی آشنا به پیشینه موضوع بودند که ۱۴ نفر از آن ها با رویکرد گلوله برفی و رسیدن به اشباع نظری انتخاب شدند. در فاز کیفی پژوهش، برای گردآوری داده ها، از بررسی کتابخانه ای و مصاحبه نیمه ساختاریافته و برای تحلیل داده ها از روش تحلیلتم استفاده شد. در بخش کمی، جامعه آماری ۳۶۰ تن از کارمندان رسمی وزارت راه­وشهرسازی بودند که نمونه به روش تصادفی و با استفاده از فرمول کوکران ۱۸۶ نفر محاسبه و پرسشنامه مستخرج از بخش کیفی بین آن ها توزیع شد. برای تحلیل داده ها از معادلات ساختاری و نرمافزار PLS استفاده شد که طی آن مدل کلی در دو حالت مقادیر استاندارد بتا و ضرایب معناداری آورده شد و سپس شاخصهای روایی همگرا، پایایی ترکیبی، آلفای کرونباخ، و برازش مدل موردبررسی و تایید قرار گرفت. درنهایت ۸ بعد، ۲۰مولفه و ۶۹شاخص برای مدل پیشنهادی استخراج شد. علاوه بر سه بعد رابطه ای و ساختاری و شناختی، که در اغلب الگوهای سرمایه اجتماعی وجود دارند، ابعاد سیاسی، دینی، نهادی و فرهنگی نیز در بعضی از پژوهش ها بررسی شد. اما راهبردهای اقتصادی تاکنون در هیچ یک از مدل های ارائه شده بررسی نشده بود و نوآوری پژوهش به حساب می آید.

کلیدواژه ها

سازمان های دولتی, سرمایه اجتماعی, سند چشم انداز, سیاست های اقتصاد مقاومتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.