کاربرد ابزار دقیق در پروژه های سدسازی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش منطقه ای مصالح ساختمانی و تکنولوژی های نوین در مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: RCBMNTCE01_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4860
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی هوشمند آیینی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودبار، گروه عمران

چکیده

آمار عملکرد سدها بیانگر این واقعیت است که 1درصد سدها ناپایدار بوده است. بر اساس آمارکمیته بین المللی سدهای بزرگ، طی صد سال گذشته، تنها در اثر خرابی سدهای بزرگ حدود هجده هزار تلفات جانی و خسارات سنگین اقتصادی وارد آمده است. هر فاجعه با دلسردی عموم و تکاپوی گسترده مجامع رسمی جهت بررسی عوامل خرابی روبرو شده است. از عوامل ناپایداری سدها میتوان هجوم ناگهانی آب به بدنه سد، افت ناهمسان کیفیت پی و مصالح سد، فشار بالابرنده آب در پی، شکست سازه ای در بدنه سد وغیره را نام برد. بسیاری از این پدیده ها به مرور زمان و بطور طبیعی تداوم یافته و صورت می پذیرد، چنانکه نمیتوان روند گسترش آن را بوسیله بازرسی چشمی تشخیص داد. در این مقاله بعد از بیان عوامل موثر بر خرابی سدها به بررسی ابزارهای اندازه گیری مختلف برای رفتارسنجی سدها، آرایش ایستگاه های ابزاردقیق، برنامهریزی و طراحی در ابزار اندازهگیری معیار طراحی ابزارگذاری و ... می پردازیم.

کلیدواژه ها

ابزار دقیق سدها، ناپایداری سدها، خرابی سدها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.