جایگاه مدیریت بحران سیل در مدیریت شهری با مروری بر نقش شهید سلیمانی در مدیریت سیلاب ۱۳۹۸

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: همایش ملی جلوه های جهادی شهیدان آقا مهدی باکری و حاج قاسم سلیمانی در مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: BASIJCONF01_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 394
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد پورصمصام

کارشناس آبیاری مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان دزفول ، خوزستان ، ایران

چکیده

مدیریت شهری یکی از مسائلی است که امروزه شهرها با آن دست به گریبان هستند ؛ مدیریت مطلوب میتواند شهرها را به سوی رشد فرا خواند و آسایش ساکنان آن را فراهم سازد و مدیریت نامطلوب ، شهر را به سمت زوال هدایت کرده و نیازهای شهروندان را مرتفع نمیسازد. سیلاب ها از مهم ترین مخاطراتی هستند که همواره خسارات زیادی به نواحی شهری وارد می آورند. در سیل ۱۳۹۸ خوزستان تدبیر مسئولین وقت این بود که برخی از شهرها را تخلیه شود چرا که به علت نگه داشتن آب پشت سدها ، ممکن بود شهرها زیر سیل بروند ، اما سردار سلیمانی با اینکه از نظر سازمانی وظیفه ای در این زمینه نداشت به خوزستان آمد و در کنار عشایر به ویژه عشایر عرب قرار گرفت و به آنها گفت که فرض کنید خوزستان حرم است و باید اینجا را حفظ کنیم. اهمیت سیلابها سبب شده است که در این زمینه تحقیقات مختلفی صورت پذیرد. تهیه ی نقشه های خطر پذیری سیلاب یکی از مهمترین اقدامات پیشگیرانه و از اصول مهم مدیریت شهری در مواجه و کنترل بحران می باشد. تهیه پهنه های خطر پذیری سیلاب و تفکیک مناسب میان خطرات احتمالی ناشی از جریان سیل علاوه بر شناسایی کانون های بحرانی ، برای شناسایی مناطق امن ، پیش بینی مسیرهای امداد رسانی ، توجیه اقتصادی طرحهای ساماندهی رودخانه ، بیمه سیل اراضی تحت تاثیر سیلاب و همچنین مدیریت سیلاب ، مناسب می باشد. یکی از عوامل انسانی که موجب وقوع ، سیل در شهرستان دزفول و بطورکلی در تمام استان خوزستان می شود ، بحث رعایت نکردن حد بستر و حریم رودخانه و سیلاب دشت هاست که در این تحقیق با این موضوع پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

سردار سلیمانی ، مدیریت شهری ، سیلاب ، شهرستان دزفول ، حریم رودخانه ، دز .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.