اقلیم گردشگری داران با TCI
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: چهارمین همایش علمی سراسری دانشجویی جغرافیا
- کد COI اختصاصی: IGSCUT04_156
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1587
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشداقلیم شناسی در برنامه ریزی محیطی دانشگاه پیام
کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده
شهرستان داران یکی از بخش های حومه شهرستان فریدن می باشد. آب و هوای داران از نوع اقلیم سرد استپی می باشد که به لحاظ کوهستانی و مرتفع بودن منطقه دارای زمستان های سرد و تابستان های خنک می باشد و از سمت غرب منطقه به سمت شرق با کاهش ارتفاعات، کاهش رطوبت و افزایش دما مواجه می شویم. این منطقه با داشتن جاذبه های طبیعی چون تنگه، تپه، کوه، دره، آبشار، چشمه، جنگل و دشت از پتانسیل بالایی برای جذب گردشگر برخوردار است. بنابراین به منظور توسعه گردشگری و ارائه خدمات جهانگردی بهینه باید با برنامه ریزی دقیق و هدفمند، به شناسایی مکان و زمان مناسب برای ورود گردشگران در این منطقه پرداخت. در این پژوهش شاخص مورد نظر برای ایستگاه داران محاسبه گردید و نتایج حاصله به محیطGIS وارد شد و پهنه بندی اقلیمگردشگری داران در ماههای مختلف با استفاده ازGIS انجام شد. هدف پژوهش حاضر شناسایی بهترین ماهها برای حضور و یا عدم حضور گردشگران با استفاده از مدلTCI در این شهر می باشد. این مدل یک روش برای ارزیابی شرایط اقلیمی برای گردشگری و گذران اوقات فراغت میباشد که از 7 پارامتر به دست میآید و یافته های به دست آمده از این پارامترها به صورت ماهانه مورد استفاده قرار میگیرد. از آنجایی که توریسم بخش عمدهای از اقتصاد جهانی را تشکیل میدهد، لذا استفاده از این مدل میتواند ضمن بررسی همه جنبههای اقلیمی مؤثر بر گردشگری، اطلاعات کافی و لازم را برای کاربران بخشگردشگری به همراه داشته باشد.کلیدواژه ها
شاخص اقلیم آسایش گردشگری،دارانGISمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.