بررسی تغییر سبک زندگی و نقش خانه ، مدرسه در ارتقا کیفیت آموزشی و ایجاد عزت نفس در دانش آموزان مقطع ابتدایی(مطالعه موردی : شهر تهران منطقه۱۴)
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی فناوری های نوین در تعلیم و تربیت، روانشناسی و مشاوره ایران
- کد COI اختصاصی: RTCONFE05_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 296
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد ، علوم تربیتی برنامه ریزی درسی ،دانشگاه پیام نور،ایران .
دانش آموخته کارشناسی ارشد ،اکولوژی جنگل ،دانشگاه علوم تحقیقات ،ایران.
دانشجوکارشناس ارشد مدیریت تکنولوژی ، دانشگاه فیرزکوه ،فیرزکوه،ایران.
دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت ام بی ای بازاریابی ، دانشگاه تهران،ایران.
دانش آموخته کارشناسی حسابداری دولتی ، دانشگاه تهران شمال ،ایران.
چکیده
کودکان ، نوجوانان و جوانان آینده سازان هر جامعه هستند و در تحول لحظه به لحظه جامعه نقشی مهم دارند که مستلزم حرکت و پویایی آنهاست سبک زندگی کودکان در سال های اخیر دست خوش تحولات زیادی شده و پیامد آن نداشتن عزت نفس در برابر مشکلات است . پژوهش حاضر به بررسی تغییر سبک زندگی سالم و نقش خانه ، مدرسه در ارتقا کیفیت آموزشی و ایجاد عزت نفس در دانش آموزان پرداخته شده است . این پژوهش بر اساس اهداف و ماهیت توصیفی پژوهش، بر مبنای روش جمع آوری داده ها از نوع پیمایشی و به لحاظ روش تحلیل داده ها از نوع مطالعات همبستگی می باشد جامعه آماری این پژوهش، کلیه دانش آموزان پسر مقطع ابتدایی شهر تهران منطقه ۱۴ به تعداد ۴۴۰۸می باشند، که با استفاده از فرمول نمونه گیری جامعه محدود کوکران و روش نمونه گیری خوشه ای ، ۲۵۰ نفر به عنوان نمونه می آماری انتخاب شدند ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه سبک زندگی ارتقا دهنده سلامت، عزت نفس کوپر اسمیت بود . برای تجزیه و تحلیل داده ها از رگرسیون چندمتغیره استفاده گردید. نتایج نشان داد بین مدرسه، خانواده و مولفه های سبک زندگی سالم با عزت نفس رابطه مثبت معنی داری دارد و در بررسی مدل پیش بینی عزت نفس از طریق مولفه های مدرسه، خانواده و سبک زندگی سالم نشان داد که مجموع مولفه های مدرسه، خانواده و سبک زندگی سالم ۲۲/از واریانس عزت نفس را تبیین می کنند. نتیجه آزمون های آماری نشان داد که با توجه به ضرایب رگرسیون چند متغیره، رابطه مولفه استرس با عزت نفس منفی اما سایر مولفه های سبک زندگی سالم ارتباط مثبتی با عزت نفس دارند . بین متغیر های مدرسه (کیفیت آموزشی) و مولفه های سبک زندگی ، روابط بین فردی و عزت نفس را معنی دار هستند بجز مولفه های سبک زندگی خواب و استراحت که با متغیر عزت نفس رابطه معنی داری ندارد.کلیدواژه ها
مدرسه ، خانواده ، عزت نفس ، مولفه های سبک زندگی سالم، کیفیت آموزشیمقالات مرتبط جدید
- روایت پژوه ی تجربه مواجهه با افت تحصیلی ناگهانی یکی از دانش آموزان ممتاز در پایه ششم ابتدایی
- بررسی و ارزیابی تاثیر انجمن اولیا و مربیان در بهبود کیفی آموزش در مدارس ابتدایی دخترانه شهرک بزین شیراز
- اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اهمالکاری تحصیلی دانشجویان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و مدیریت زمان با بهداشت روانی دبیران دوره متوسطه شهر خرمآباد
- مقایسه تطبیقی نقش بازی های سنتی و دیجیتال در آموزش و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.