تبدیل روستا به شهر و نقش آن در رضایتمندی از کیفیت محیط مطالعه موردی: شهر حسینیه در استان خوزستان
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: چهارمین همایش علمی سراسری دانشجویی جغرافیا
- کد COI اختصاصی: IGSCUT04_083
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3555
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه تربیت مدرس
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی از دانشگاه پیام نور واحد فری
چکیده
در سالهای اخیر، توسعه شهرهای کوچک از طریق تبدیل روستاها به شهر در کشورمان، به عنوان رویکردی اساسی در توسعه مناطق روستایی و یکی از سیاستهای اصلی تمرکز خدمات مورد توجه قرار گرفته است و در این مسیر طی چند دهه اخیر، تعداد زیادی از نقاط روستایی به شهر ارتقاء یافتهاند. بهطوریکه کارکردهای نوین شهری و افزایش جمعیت این مراکز، به توسعه اقتصادی، اجتماعی، کالبدی و محیطی آنها و در نهایت به رضایتمندی ساکنین از کیفیت محیط زندگی خود منجر میشود. لذا تحقیق حاضر با هدف ارزیابی رضایتمندی ساکنین روستاهای ارتقاء یافته به شهر از مؤلفههای کیفیت محیط انجام شده است. روش تحقیق به صورت توصیفی _ پیمایشی میباشد که از یکسو با بررسی ادبیات موضوع، تلاش دارد تا به شناخت تعاریف و ابعاد مطرح شده بپردازد و از سویی دیگر مبتنی بر مشاهدات میدانی، تکمیل پرسشنامه و ارزیابی دادههای حاصل از آن میباشد. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران، 230 نفر و به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شده است. محدوده مورد مطالعه شهر حسینیه از توابع شهرستان اندیمشک در استان خوزستان میباشد که در سال 1383 به شهر تبدیل شده است. یافتههای تحقیق نشان میدهند که با توجه به معیارهای لحاظ شده در این تحقیق، کمترین رضایت مربوط به امنیت محیطی و نظافت و پاکیزگی شهر بوده و بالاترین سطح رضایت را مؤلفههای دسترسی به فضای سبز، کیفیت معابر و دسترسیها و سامانه تخلیه فاضلاب، به خود اختصاص دادهاندکلیدواژه ها
کیفیت زندگی، رضایتمندی، ارتقای روستا به شهر، شهر حسینیمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.