بررسی اجمالی فرصت ها و چالش های پیش روی سرمایه گذاری درانرژی های تجدید پذیر در سطح بین المللی و ایران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت سبز در هزاره سوم؛ تجارب، چالش ها و راهکارها
  • کد COI اختصاصی: GREENCONF01_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 142
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عسگر خادم وطنی

استادیار گروه اقتصاد و مدیریت انر ژی، دانشگاه صنعت نفت

عاطفه رستمی فر

دانش آموخته کارشناسی ارشد اقتصاد نفت و گاز، دانشگاه صنعت نف ت

چکیده

یکی از عوامل اساسی در رسیدن به توسعه پایدار در هر کشور، تحقق اهداف توسعه اقتصادی، اجتماعی و محیط زیستی در آن کشور می باشد. یکی از راه های دستیابی و تحقق این اهداف، توسعه و گسترش انرژی های تجدیدپذیر (نوین) می باشد. هم چنین سوخت های فسیلی محدود و دارای آلودگی های زیست محیطی ناشی از مصرف آن ها بوده و از طرفی انرژی های تجدید پذیر شامل مزیت هایی مانند کاهش انتشار گازهای آلاینده در بخش های تولید و مصرف منابع انرژی ، کاهش وابستگی به سوخت های فسیلی ، پایدار بودن آن ها، کاهش میزان گرمایش جهان، افزایش امنیت عرضه انرژی و غیره می باشند. این مقاله ابتدا وضعیت بین المللی انرژی های تجدیدپذیر با استناد به آمارهای موجود در منابع معتبر به دقت تحلیل و ارزیابی شده و در ادامه به بررسی فرصت ها و چالش های سرمایه گذاری در انرژی های تجدید پذیر در سطح بین المللی و ایران و دورنمای انرژی های تجدیدپذیر تا سال ۲۰۳۰ پرداخته می شود. نتایج مطالعهحاضر نشان می دهد که کشورهای مختلف جهان در تلاش برای سرمایه گذاری و جایگزینی بیشتر منابع انرژی های تجدید پذیر به جای منابع فسیلی در آینده ای نزدیک می باشند. کشور ایران نیز به دلیل موقعیت جغرافیایی مناسب وظرفیت های متعددی که در حوزه ی تولید انرژی های تجدید پذیر دارد، به دنبال سرمایه گذاری بیشتر در این حوزه است. در نتیجه با توسعه دسترسی به انرژیهای نوین، اهداف توسعه اقتصادی، اجتماعی و محیط زیستی که از عوامل اساسی رسیدن به توسعه پایدار در هر کشور است می تواند تحقق یابد. بدین منظور برای گسترش سرمایه گذاری و تبدیل بخش انرژی های تجدیدپذیر به جریان غالب جامعه جهانی و ایران، بایستی به کاهش یارانه ها و واقعی سازی قیمت سوخت های فسیلی، مدیریت ریسک، تقویت نقش انرژی های تجدیدپذیر در بخش های گرمایشی سرمایش وحمل و نقل، مشوقهای مالیاتی و وامهای ارزان، توجه به توسعه فناوری ها و آموزش نیروی انسانی لازم در منابع تجدید پذیر، با توجه به پتانسیل بالایی که در این زمینه دارد، توجه ویژه صورت گیرد.

کلیدواژه ها

انرژی تجدید پذیر، سرمایه گذاری، چالش ها و فرصت ها، بین المللی، ایران.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.