مقایسه تاثیر آموزش چندرسانه ای و شبکه اجتماعی با آموزش حضوری بر عملکرد و آگاهی تکنسین هایاورژانس استان کرمانشاه در مراقبت از مادر باردار در آمبولانس

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: همایش ملی مجازی یادگیری الکترونیکی در دانشگاه های علوم پزشکی هزاره
  • کد COI اختصاصی: VCMMU01_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 166
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زاهد منوچهری

کارشناسی ارشد، یادگیری الکترونیکی، مرکز فوریت های پزشکی شهرستان جوانرود، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، جوانرود، ایران

میترا قریب

دکترای تخصصی، برنامه ریزی یادگیری الکترونیکی، دانشکده مجازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

آیین محمدی

دکترای تخصصی، آموزش پزشکی، دانشکده مجازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.

چکیده

هدف: در سال های اخیر و به خصوص با شیوع بحران کووید ۱۹ ، بهره گیری از روش های متنوع یاددهی -یادگیری الکترونیکی، افقجدیدی در آموزش دست اندرکاران ارائه خدمات بهداشتی - درمانی ایجاد کرده است. تکنیسین های اورژانس از جمله گروه هاییهستند که نیاز به آموزش مداوم و به روزسازی مهارت های بالینی دارند. در عین حال محدودیت هایی چون لزوم حضور ایشان در محلخدمت باعث شد تا پژوهشگران استفاده از رویکردهای یادگیری الکترونیکی را مد نظر قرار دهند. تحقیق حاضر با هدف تعیین تاثیرآموزش با محتوای چندرسانه ای همراه با شبکه اجتماعی بر عملکرد و آگاهی تکنسین های اورژانس در مراقبت از مادر باردار درآمبولانس در استان کرمانشاه انجام شد.روش: در این مطالعه تجربی، ۱۱۲ نفر طبق فرمول حجم نمونه با نمونه گیری تصادفی و قرعه کشی به ۲ گروه آموزش حضوری وگروه آموزش با محتوای چندرسانه ای و شبکه اجتماعی (هر گروه ۵۶ نفر) تقسیم شدند. محتوای آموزشی شامل سر فصل های مراقبت از مادر باردار در فوریتهای پیش بیمارستانی برای هر دو گروه بر اساس مدل ADDIEطراحی آموزشی گردید. آموزش حضوری با استفاده از پاورپوینت و سخنرانی همراه با پرسش و پاسخ و نشان دادن مراحل کار بر روی مولاژ برگزار گردید. برای گروه دیگر محتوایآموزشی چندرسانه ای شامل فیلم و عکس تهیه شد و تعامل با شرکت کنندگان و پاسخگویی به سوالات ایشان از طریق نرم افزارواتساپ صورت گرفت. ابزار سنجش آگاهی، آزمون چهار گزینه ای محقق ساخته بود. برای بررسی عملکرد، آزمون عملی بر روی مولاژمادر باردار در فضای داخل آمبولانس برگزار شد. ابزار سنجش عملکرد چک لیست محقق ساخته بود. نتایج: سطح آگاهی تکنیسین های اورژانس در خصوص مراقبت از مادر باردار در دو گروه بعد از آموزش تفاوت نداشت P=۰/۱۱۵ سطح عملکرد نیز در دو گروه تفاوت نداشت P=۰/۱۲۶ نتیجه گیری: آموزش نقش اساسی در مراقبت دارد و نه تنها تکنسین های اورژانس را در کسب دانش و آگاهی به روز مطمئن می سازد،بلکه در تثبیت آموخته ها نیز موثر است. با توجه به این که اشتغال به خدمت تکنیسین ها، محدودیت های زمانی، و موارد پیش بینی نشده ای چون همه گیری کووید ۱۹ ؛ دسترسی ایشان به آموزش حضوری را با چالش رو به رو ساخته است، نتایج این پژوهش نشانمی دهد که یادگیری الکترونیکی میتواند مکمل و یا جایگزین مناسبی برای آموزش های حضوری ضمن خدمت باشد.

کلیدواژه ها

یادگیری الکترونیکی، آموزش ضمن خدمت، تکنیسین اورژانس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.