بررسی عوامل موثر بر شدت تصادفات وسایل نقلیه سنگین در راه های برون شهری با استفاده از رگرسیون لاجیت

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی عمران فردوسی، دوره: 35، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_CIVIL-35-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 263
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایرج برگ گل

دانشکده مهندسی عمران، دانشکده فنی، دانشگاه گیلان

محمد رحمانی نژاد اصیل

دانشکده عمران، راه و ترابری، دانشکده فنی، دانشگاه گیلان

سعید فاطمی

گروه مهندسی عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

سید امیر سعادتجو

دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

با توجه به رشد جمعیت و افزایش تعداد وسایل نقلیه در راه های برون شهری، تصادفات رانندگی یکی از مهمترین مشکلات سیستم حمل و نقل می باشد. وسایل نقلیه سنگین تاثیر زیادی در پیشرفت اقتصادی کشور های در حال توسعه مانند ایران دارند. وسایل نقلیه سنگین حجم زیادی از کالا را در داخل کشور جا به جا می کند. راه های برون شهری در استان گیلان، به دلیل امکان بازرگانی با کشور های حاشیه دریای خزر و وجود زمین های کشاورزی، تردد حجم زیادی از وسایل نقلیه سنگین را تجربه می کنند. این پژوهش به بررسی تصادفات وسایل نقلیه سنگین در راه های برون شهری و بررسی عوامل تاثیرگذار بر شدت تصادف با استفاده از آزمون های آماری کولموگروف اسمیرنوف و آزمون فریدمن و همچنین رگرسیون لاجیت می پردازد. نتایج نشان می دهد وجود قوس در هندسه راه، برخورد جلو به جلو، تصادفات ساعات غیر اوج ( یک تا شش صبح) و ساعات اوج عصر ( ۱۹ تا نیمه شب)، بومی بودن راننده و برخورد با ماشین آلات کشاورزی باعث افزایش شدت تصادفات می شود. همچنین موتورسواران آسیب پذیرترین کاربران راه در برخورد با وسایل نقلیه سنگین هستند. از سوی دیگر، عواملی نظیر وجود میانه راه، نوع برخورد بغل به بغل و آب و هوای صاف باعث کاهش شدت تصادفات می شود.

کلیدواژه ها

شدت تصادفات, وسایل نقلیه سنگین, راه های برون شهری, رگرسیون لاجیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.