بررسی تاثیر عوامل محیطی و فردی بر توانمندسازی استادان و کارکنان حوزه های علمیه شهر تبریز در اشتراک دانش آنلاین

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پژوهش های کتابخانه های دیجیتالی و هوشمند، دوره: 8، شماره: 29
  • کد COI اختصاصی: JR_JKIM-8-29_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 206
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا احمدی

دانشجوی دکتری، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.

ثریا ضیایی

دانشیار، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.

چکیده

هدف پژوهش: از آنجایی که موضوع اشتراک دانش آنلاین یکی از محوری ترین نیازها در سازمان های دانش محور است. پس پژوهش حاضر با هدف تاثیر عوامل فردی و محیطی بر توانمندسازی استادان و کارکنان حوزه های علمیه شهر تبریز در اشتراک آنلاین دانش انجام شد.روش شناسی پژوهش: پژوهش حاضر، کاربردی و شیوه انجام گرفتن آن همبستگی، بود. جامعه آماری، شامل کلیه استادان و کارکنان حوزه های علمیه شهر تبریز به تعداد ۱۶۲ نفر بودند که در سال ۱۴۰۰ در شهر تبریز مشغول بودند. با استفاده از جدول مورگان ۱۱۴ نفر از این استادان و کارکنان به روش نمونه گیری در دسترس به عنوان آزمودنی های این پژوهش انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری پژوهش شامل پرسشنامه های محقق ساخته عوامل فردی و محیطی بر اشتراک دانش، پرسشنامه توانمندسازی کارکنان در اشتراک آنلاین بود که اعتبار آن ها با استفاده از روش روایی محتوا و پایایی آن با ضریب آلفای کرونباخ تایید شد. رابطه بین متغیرها با ضریب همبستگی پیرسون و پیش بینی توانمندسازی اشتراک آنلاین دانش از طریق عوامل فردی و محیطی با محاسبه رگرسیون اندازه گیری شد.یافته ها یافته ها نشان داد که بین عوامل فردی و عوامل محیطی با توانمندسازی در اشتراک آنلاین رابطه همبستگی مثبت و معنی داری وجود دارد. ضریب همبستگی چندگانه برابر ۵۷/۰ و ضریب تعیین برابر ۳۲/۰ است.بحث و نتیجه گیری: پایین بودن میانگین مواردی همچون لذت بردن از کمک به دیگران، پاداش، منافع دوجانبه، از دست دادن قدرت و هنجارهای ذهنی، اعتماد) در بین استادان و کارکنان حوزه های علمیه شهر تبریز را می توان این گونه تبیین نکرد که استادان و کارکنان، دانش و مهارت تخصصی کمتری برای اشتراک و تبادل دانش با همدیگر به صورت آنلاین داشته اند

کلیدواژه ها

کلیدواژه ها: عوامل محیطی و فردی, توانمندسازی, اشتراک دانش آنلاین, حوزه علمیه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.