بررسی کارایی پردازش کربنیزاسیون گرمابی بر تولید بیوگاز ناشی از هضم بی‎هوازی مواد آلی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و مهندسی آب و فاضلاب، دوره: 7، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JWWSE-7-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 313
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا قاسم زاده

کارشناس ارشد، مهندسی محیط‎زیست، دانشکده محیط‎زیست، دانشگاه تهران، تهران، ایران.

محمد علی عبدلی

استاد، گروه مهندسی محیط‎زیست، دانشکده محیط‎زیست، دانشگاه تهران، تهران، ایران.

امید بزرگ حداد

استاد، گروه مهندسی آبیاری و آبادانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.

مریم پازکی

استادیار، گروه مهندسی محیط‎زیست، دانشکده محیط‎زیست، دانشگاه تهران، تهران، ایران.

چکیده

بیشترین مشکلات در زمینه مدیریت پسماند شهری مربوط به بخش آلی پسماندهای شهری است. در این پژوهش که به‎صورت تجربی انجام شد، اثر هیدروچارهای تولیدی در دماهای ۱۵۰، ۱۹۰ و ۲۳۰ درجه سانتی‎گراد بر فرایند هضم بی‎هوازی با نمونه بخش آلی پسماندهای شهری تهران بررسی شد. بر اثر فرآیند کربنیزاسیون گرمابی، با افزایش دما، میزان بازدهی هیدروچار کاهش یافت و در عین‎حال با توجه به افزایش ارزش حرارتی، میزان بازدهی انرژی در هیدورچار-۱۹۰ به بیشینه حالت خود رسید. اثرگذاری هیدروچار بر میزان تولید بیوگاز متغیر بود و در هیدروچارهای ۱۵۰ و ۱۹۰ به‎ترتیب ۲۵/۲۳ و ۰۳/۴۱ درصد افزایش تولید بیوگاز مشاهده شد که ناشی از تخریب ساختار سخت بخش آلی پسماندهای شهری بود. از طرفی در هیدروچار-۲۳۰، ۶۳/۳۰ درصد کاهش تولید بیوگاز رخ داد که ناشی از تولید محصولات بازدارنده مانند فنول و فورفورال در فرایند کربنیزاسیون گرمابی بود. با توجه به نتایج حاصل شده، بهترین شرایط به‎منظور تولید بیشینه بیوگاز در هیدروچار تولیدی در دمای ۱۹۰ درجه سانتی‎گراد و زمان ماند ۴۰ دقیقه بود. هم‎چنین درصد تولید متان در این شرایط معادل ۲۵/۶۳ درصد بود.

کلیدواژه ها

کربنیزاسیون گرمابی, هضم بی‎هوازی, بخش آلی پسماند شهری, تولید بیوگاز, هیدروچار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.