بررسی اختلال مصرف مواد در بیماران هموفیلی در بیمارستان علی اصغر زاهدان سال ۱۳۹۷

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنگره ملی دخانیات و سلامت
  • کد COI اختصاصی: THMED03_101
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 125
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه سرحدی

کارشناسی، مامایی، مرکز بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران

فائزه سرحدی

کارشناسی، مامایی، مرکز بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران

مطهره بهزادی

چکیده

هدف: هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی اختلال مصرف مواد در بیماران هموفیلی در بیمارستان علی اصغر شهر زاهدانبوده است.روشها: پژوهش حاضر از نوع توصیفی تحلیلی بود که به صورت مقطعی انجام شد. جامعه آماری را بیماران هموفیلیبالای ۱۲ سال مراجعه کننده به بیمارستان علی اصغر شهرستان زاهدان تشکیل داده اند. جمع آوری داده های براساس فرماطلاعاتی و پرسشنامه آزمون غربالگری وابستگی به الکل، سیگار و مواد ویرایش سوم بود. در ابتدا فرم اطلاعاتی وپرسشنامه ها بین بیماران توزیع پس از تکمیل، فرم ها جمع آوری شده و اطلاعات حاصله وارد نرم افزار SPSS گردید .نتایج: در این پژوهش تعداد ۸۰ بیمار وارد مطالعه شدند. از این تعداد ۲۴ بیمار زن و ۵۶ بیمار مرد بودند. ۲۸ بیمار (۰/۳۵درصد) اختلال مصرف مواد داشتند. از بین افراد مورد مطالعه ۴۶ بیمار (۵/۵۷ درصد) بیان نمودند، درد دارند که میانگین شدت درد افراد در این مطالعه ۲۱/۸±۱۲/۲ (رنج ۱-۱۰) بود. از نظر شدت درد اختلاف آماری معناداری بین ایندو گروه وجود نداشت P-Value=۰/۲۱۲ . همچنین بررسی ها نشان داد از نظر جنسیت، سن، سابقه سوء مصرف مواد درخانواده، میزان تحصیلات، نوع کمبود فاکتور انعقادی، نوع فاکتور انعقادی دریافتی و تعداد مفاصل درگیری اختلافمعنی داری بین بیماران با سوء مصرف در مقایسه با بیماران نرمال وجود داشت P-Value=۰/۰۵. در حالی که بین این دوگروه از نظر وجود سابقه جراحی، مدت وجود درد و سن تشخیص بیماری اختلاف معنیداری مشاهده نشد P-Value=۰/۰۵.نتیجه گیری: با توجه به شیوع بالای سوء مصرف در بیماران مبتلا به هموفیلی نسبت به جمعیت عمومی جامعه در نظرگرفتن راهکارهایی برای مدیریت بهتر و درمان حمایتی فراگیر در این بیمار مورد نیاز می باشد.

کلیدواژه ها

هموفیلی، وابستگی به مواد، سوء مصرف مواد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.