تحلیلی بر مفهوم رنگ و نقاشی در آثار دیوارنگاره های گیلان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج فرهنگ و هنر ایران
  • کد COI اختصاصی: CONFNASHR01_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 288
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی محمودی عالمی

آزیتا نمک نشناس

کارشناسی ارشد پژوهش هنر موسسه آموزش عالی مارلیک نوشهر

چکیده

نقاشی های دیواری به عنوان یکی از مهمترین منابع مورد مطالعه جهت بررسی سبک نقاشی آن دوره به شمار میروند. در هنر نگارگری و به خصوص نقاشی هایدیواری شاهد استمرار سنن گذشته و همچنین نظاره گرابداعاتی هستیم که حاصل تاثیرپذیری از هنر سایر ممالیک است. هدف این مقاله، نمایش میزان توجه به مضامین ایرانی،میزان وفاداری به شیوه های اجرای نقاشی دیواری، ارائه تاریخی از نقاشی ها و پیوند میان آنهامیباشد. علاوه بر این پس از معرفی نمونه های برجای مانده نقاشی های دیواری این دوره با تمرکز بر دیوارنگاره های گیلان به معرفی، شیوه نقاشی، بررسی مضامین، سبک و شیوه اجرای آنها پرداخته خواهد شد. دراکثر این آثار تداوم اندیشه نمایش قدرت، تعامل میان نقاشی ایران و اروپا و گرایش به نوعی رئالیسم ملاحظه میشود که این آثار را به نمایه های ارزشمندی برای شناخت فرهنگ آن دوران بدل نموده است. روش به کاررفته در این تحقیق، به صورت اسنادی و مشاهده مستقیم و غیر مستقیم نقاشی های دیواری در کتب و مقالات مرتبط با این موضوع بوده است.

کلیدواژه ها

بقاع متبرکه گیلان، دیوارنگاره مذهبی ، نقاشی دیواری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.