بررسی آزمایشگاهی رفتار لرزه ای ستونهای بتن مسلح در ساختمانهای متداول تحت اثر بارهای دوره ای و یکطرفه

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی بتن و توسعه
  • کد COI اختصاصی: ICCD02_CD2-055_2542835752
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1602
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدصادق معرفت

دانشیار گروه عمران دانشکده فنی دانشگاه تهران

محمد خان محمدی

دانشجوی دکتری سازه دانشکده فنی دانشگاه تهران

محمدکاظم بحرانی

دانشجوی کارشناسی ارشد زلزله دانشکده فنی دانشگاه تهران

علی گلی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه دانشکده فنی دانشگاه تهران

چکیده

به منظور برآورد آسیب پذیری لرزه ای ساختمانهای بتن مسلح موجود در ایران، تعداد هفت نمونه ستون تحت اثر بارگذاری رفت وبرگشتی و بارگذاری یکطرفه آزمایش شد . چهار نمونه از ستونها معرف ساختمانهای نیمه مهندسی می باشد و از نظر مقدار و آرایش میلگردها، ابعاد و مقطع اعضا، مشخصات بتن، و شرایط اجرایی ش بیه ساختمانهای متداول می باشد. همچنین سه نمونه ستون از ساختمانهایی که با رعایت کامل ضوابط لرزه ای طراحی شده اند، و مشخصات هندسی آنها نظیر ساختمانهای متداول بوده، اما ابعاد مقطع، مقدار و آرایش میلگردها، و مشخصات بتن به صورت استاندارد رعایت شده، مورد آزمایش قرار گرفته است. برپایۀ نتایج آزمایشها، منحنی های پاسخ دوره ای و منحنی ایده آل ستونها ارائه شده است، که برای مدلسازی عددی قابل استفاده است. نمونه های استاندارد رفتار نسبتا مطلوبی در برابر بارهای دوره ای نشان دادند و بر کفایت ضوابط فولادگذاری شکل پذیری متوسط صحه نهادند. سختی اولیه و مقاومت جاری شدن ستونهای نیمه مهندسی در حدود 35 درصد کمتر از 7 میباشد که در مقایسه با شکل پذیری / ستونهای استاندارد است. مقدار شکل پذیری نسبی در ستونهای نیمه مهندسی معادل 27/6 در ستونهای استاندارد، مناسب بنظر می رسد.

کلیدواژه ها

بار گذار ی یک طرفه، بارگذاری تناوبی، شکل پذیری، منحنی پوش، ظرفیت جذب انرژی، تقاضای زلزله

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.