فرصت های سرمایه گذاری در سیستم مدیریت پسماند با تاکید بر کاهش انتشار گازهای گلخانه ای

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: همایش بین المللی فرصت های سرمایه گذاری شهر تهران
  • کد COI اختصاصی: TISCONF01_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 257
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین حیدریان

دکتری مهندسی محیط زیست، دانشگاه آزاد تهران واحد غرب

حامدمحمد علیئی

کارشناس ارشد شیمی تجزیه، دانشگاه پیام نور شهرکرد

سیدمهدی حسینی بیناباج

کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست، دانشکده فنی، دانشگاه تهران

چکیده

فرایندهای دفع پسماند به عنوان یکی از اصلی ترین منابع تولید و انتشار گازهای گلخانه ای در جهان شناخته شده و در این پژوهش در یک دوره ۲۰ ساله میزان انتشار گازهای گلخانه ای در روش های زباله سوزی و بازیابی بیوگاز مرکز دفن با سناریو مبنا یعنی دفن پسماند بدون استحصال انرژی مقایسه می شوند. به این ترتیب می توان از میزان کاهش انتشار فرایندهای یاد شده نسبت به حالت بدون بازیابی انرژی آگاه شد تا فرصت فروش کربن مورد ارزیابی قرار بگیرد. براساس نتایج این پژوهش، در روش دفن بدون بازیابی انرژی kg CO۲ eq /tonne MSW ۱۶۰ گاز گلخانه ای منتشر می شود، در حالی که با سوزاندن بیوگاز و تبدیل متان به دی اکسیدکربن این مقدار ۷۰% کاهش یافته و به kg CO۲ eq /tonne MSW ۴۸ می رسد. در بهترین حالت نیز با سوزاندن پسماندها در نیروگاه و تولید برق انتشار گازهای گلخانه ای برابر با kg CO۲ eq /tonne MSW ۲۳- خواهد بود. در گذشته، ارزش هر تن کربن قابل فروش تا ۲۰ دلار هم رسیده بود اما در حال حاضر با قیمت بسیار پایین تری (حدود ۲ دلار) در حال تبادل است. در صورت اقدامات سخت گیرانه تر مجامع بین المللی، احتمال افزایش مجدد قیمت کربن خواهد بود. به همین دلیل گزینه استحصال برق از بیوگاز مرکز دفن تهران به عنوان فرصت بهتر سرمایه گذاری پیشنهاد می شود، چرا که درآمد سالانه بیشتری از فروش کربن می تواند کسب نماید. اما در شرایط فعلی احداث هاضم بی هوازی با ظرفیت ۳۰۰۰ تن در روز درآمد سالیانه بیشتری دارد.

کلیدواژه ها

مدیریت پسماند، فروش کربن، زباله سوزی، بازیابی متان، گازهای گلخانه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.