شناسایی عوامل تصادفات نقاط داخل محور خطرساز(رشت-چابکسر) به کمک تحلیل فراوانی و مدل شبکه عصبی جهت پیشنهاد راهکار بهسازی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ACUC16_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 309
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود عامری

استاد، گروه راه و ترابری، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران ، ایران

محمدجواد زارعین

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه راه و ترابری، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

چکیده

امروزه، موضوع تامین تردد ایمن در سطح شبکه راه های درون شهری و برون شهری یکی از اصول اساسی حاکم بر مهندسی راه، ترافیک و برنامه ریزی حمل ونقل است. عدم وجود ایمنی، به خصوص در جاده های برون شهری، باعث بروز حوادث ناگواری می شود که معمولا با کشته یا زخمی شدن انسان ها همراه است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی مدل های آماری جهت شناسایی عوامل موثر بر شدت تصادفات در نقاط داخلی یک محور خطرساز در حد واصل دو استان گیلان و مازندران بوده تا به کمک شناسایی این عوامل به پیشنهاد راهکار بهسازی نقاط پرداخته شود. بنابراین در پژوهش حاضر با گردآوری اطلاعات تصادفات هفت نقطه ی پرتصادف از محور برون شهری رشت-چابکسر در سال های ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۸ و به کمک تحلیل فراوانی و مدل سازی با استفاده از شبکه عصبی به شناسایی عوامل موثر در تصادفات نقاط پرداخته شد. سپس با کمک عوامل شناسایی شده از تحلیل ها و بررسی اشتراکات آن ها به ارایه راهکار بهسازی جهت اصلاح پرداخته شد. نتایج نشان داد استفاده از تحلیل فراوانی سبب بهبود در شناسایی عوامل موثر در نقاط حادثه خیز بوده و بکارگیری همزمان آن با مدل شبکه عصبی موجب هم پوشانی مناسب در دستیابی به این عوامل و در نهایت ارایه راهکار بهسازی می باشد. همچنین بررسی عوامل موثر در حادثه خیزی نقاط داخل یک محور با بررسی این عوامل در کل محور متفاوت بوده و جزئیات متفاوت و دقیق تری دارد.

کلیدواژه ها

الگوریتم پرسپترون چندلایه، شدت تصادفات، راهکار بهسازی، تحلیل فراوانی، ایمنی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.